Våre beste lystips

Levende lys gir hjemmet en lun og fin atmosfære. En lysholder, lykt eller et lysfat skaper god stemning, og gir både varme og et vakkert lys. Vi ønsker at alle våre kunder skal ha lys som brenner riktig og pent, hvor sikkerheten er ivaretatt og stearinen ikke renner. Ta deg derfor tid til å lese gjennom våre lystips og -råd, slik at du kan nyte tente lys hjemme, trygt og sikkert!

Telys

 

Det er vel ingenting som overgår den gode stemningen som levende telys gir! Selv om telysene er små, leder de mye varme. Det er derfor viktig å plassere lysene på lysfat eller i lysholdere som tåler høye temperaturer. Riktig bruk av telys er avgjørende for optimal brenntid:

 • Lys skal alltid holdes unna trekk. Trekker det, må lyset blåses ut og flyttes.
 • Sett aldri levende lys direkte på bord eller gulv, bruk egnet lysfat eller lysholdere.
 • Telys må settes i egnet telysholder med god ventilasjon, slik at det ikke blir for varmt.
 • Underlaget lyset står på må være rett.

 

Utvalget er stort, 4 timer, 6 timer, plastkopp, metallkopp, fargede, 100% stearin eller store telys.

 

HUSK:

 • Telyskopp av plast skal i restavfallet.
 • Telyskopp av metall leveres til nærmeste returpunkt for glass- og metallemballasje. Husk å løsne veken fra holderen og kast den i restavfallet.

Telys i plastkopp 1.png

 

Telys i plastkopp

 

Telys i blank plastkopp har blitt veldig populære og gir et fantastisk skinn, men må brukes korrekt. De har behov for mer ventilasjon enn telys i aluminiumskopp. Spesielt viktig er også at telys i plastkopp ikke skal stå i metallbelagte lysholdere da metall leder varme og koppen kan smelte.

 

Telys i metallkopp 1.png

 

Telys i aluminiumskopp

 

Telys i aluminiumskopp tåler høyere varme enn klar plastkopp, men husk at aluminiumskoppene blir varmere! Sørg for god ventilasjon.

 

Kubbelys

 

Vi har et stort utvalg av kubbelys som brenner lenge med en vakker flamme, som gir den rette stemningen til alle små og store øyeblikk. Vi har kubbelys i ulike kvaliteter, høyder og tykkelser, og farger som følger sesongens trender.

 

Våre forskjellige varianter av kubbelys er tilpasset ulike bruksområder, og har forskjellige egenskaper:

 

Kubbelys

De glatte kubbelysene passer fint enkeltstående eller på lysfat med god avstand mellom hverandre.

 

Rustikke kubbelys

Tåler en høyere temperatur og egner seg godt til bruk i ulike lykter.

 

100% Stearin

Ren stearin er en fornybar råvare fra plante- og dyreriket. Den tåler varme bedre og tåler å utsettes for direkte sollys.

 

LED kubbelys

Egner seg veldig godt i lykter. Perfekt både til utendørs og innendørs bruk.

 

TIPS

 

 

Noen viktige tips, spesielt når det gjelder glatte kubbelys, er å alltid holde ca. 10 cm avstand mellom hvert kubbelys, også på et lysfat. Dette er for at det ikke skal bli for høy varme.

 

Kubbelys bør også brenne i 4-6 timer av gangen, for å unngå høy brennkant. Dette er spesielt viktig første gang. Blir brennkanten for høy vil varmen øke rundt veken, noe som kan føre til at sterinen drypper eller renner ut av lyset. Da bør brennkanten beskjæres ned til ca. 1 cm over den flytende stearinen.

 

Husk også alltid å klippe veken til 1 cm hver gang lyset skal tennes, for å unngå soting og rennende lys.

 

 

 

 

Visste du at vi har 100% lysgaranti?

 

I Nille er vi veldig opptatt av lys, og vil være din lysbutikk nummer én! Vi garanterer derfor at du blir 100% fornøyd med lysene du kjøper hos oss. Om noe skulle være feil med lyset eller du ikke er fornøyd, kan du trygt ta med deg lysene tilbake til butikk. Det er mange som selger lys, derfor ber vi deg pent om at du husker å ta med deg både lysene og emballasjen.

 

 

 

Stakelys

 

Stakelys, kronelys, festlys, keiserlys, antikklys, twist-stakelys - kjært barn har mange navn. Uansett har vi har et bredt utvalg av flotte stakelys, som gir en eksklusiv stemning.

 

Når man brenner lange lys, er det også endel faktorer det er viktig å tenke på, både for å ivareta sikkerheten, men også for at lysene skal brenne penest mulig:

 • Stakelys skal alltid holdes unna trekk. Trekker det, må lyset blåses ut og flyttes til et sted det ikke trekker. 
 • Klipp alltid veken ned til ca. 1 cm, for å unngå at det soter og/eller renner av lyset.
 • Stakelys må settes i egnet lysestake, av ikke-brennbart materiale.
 • Underlaget lyset står på må være rett.
 • Vi anbefaler å unngå bruk av lysmansjetter eller lignende pynt på lysestaken, da dette kan begynne å brenne

 

 

LED-lys


Vi har et stort utvalg LED-lys, både kubbelys, telys, stakelys og twistede stakelys. Vi har jobbet mye med å få både lys og flamme til å se mest mulig ut som et levende lys!NOR LED-lys er våre vakre elektriske kubbelys i voks, med en meget naturtro flamme. De er perfekt til både lykter og lysfat. Spar innemiljøet for sot, svevestøv og brannfare ved bruk av LED-lys. Lysene er batteridrevet og har LED-belysning, slik at det også er helt brannsikkert. LED-lys kan brukes både utendørs og innendørs.Tips: Hold alltid LED-lys unna varmekilder og direkte sollys.

 

Duftlys


Velduftende lys, beriket med herlige og avslappende lukter, gir en hyggelig atmosfære. Dekorative duftlys er også lekre interiørdetaljer.

 

Tips:

 • Et duftlys holder lenger hvis du lar det brenne til voksen har smeltet, og så slukker det. Det avgir da herlig duft i lang tid. 
 • Lys i glass må slukkes før det brenner helt ned. Dette for å unngå at glasset blir for varmt.