Slik dekker du festbordet til 17.mai

Har du fått æren av å arrangere årets 17.mai-frokost? Eller blir det grillfest i hagen din i år? Enten du er typen som vil pynte bordet på 10 minutter, eller en som liker å gjøre deg litt mer flid med borddekkingen - her har vi samlet våre tips til festens borddekking.

FROKOST, BRUNSJ OG LUNSJ

Er du den heldige arrangør av årets beste frokost? We got you covered! Rull ut 17.mai-løperen og du er allerede godt på vei med bordpynten. Et hvitt hverdagsservise blir fort festfint med lekker pynt. Knyt for eksempel et sløyfebånd rundt tøyservietter, og stikk inn en liten stilkblomst. Sett frem lys i rødt hvitt og blått, og la 17.mai-stemningen komme sigende. Enkelt, men likevel delikat!


Favoritt til alle anledninger: Vårt Rila-servise er klassisk hvitt og pyntes lett opp til enhver anledning. Nå får du 30 % på servise, glass og bestikk*. 
*Gjelder ikke Basic, White og Aina-servise og allerede nedsatte varer.

Blir dere mange til bords og du vil slippe å stå i oppvasken med finstasen på? Da er papptallerkener og engangsbestikk i tre tingen. En 17.mai-fløyte gjør seg utmerket både som bordpynt og underholdning for store og små. Slipp fantasien løs og la magien i rødt, hvitt og blått utfolde seg - og vips, så er bordet pyntet og festklart!

Gjør det enkelt: Vil du ha bordet dekket i en fei, slenger du en papirløper med norsk flagg utover bordet og setter frem papptallerkener med nydelig bunadsmotiv. Du får nå 3 for 2 på alt engangsservise.

HAGEFEST

Hagefest eller grillfest er en tradisjon for mange på 17.mai. Pynt opp uterommet med 17.mai-girlander og lyslenker, og gode sitteputer i stolene eller på benken. Bjørkeris i en vase gjør seg godt bordpynt, og den grønne fargen gir en fin balanse til alt det røde, hvite og blå. Med fine servietter, lys og enkel bordpynt har det ikke så mye å si om du velger å dekke med lekkert servise eller papptallerkener. Det viktigste er at både du og gjestene får den gode 17.mai-stemningen rundt bordet. Og hva er vel bedre enn å runde av dagen med en knallgod kake? Går du for pavlova, gulrotkake eller en klassisk sjokoladekake?