Hurrakake

Ingen nasjonaldag uten en flott festkake! Hurrakake i langpanne passer perfekt til den store dagen og er praktisk å ta med seg om den må fraktes. Pyntes enten i rødt, hvitt og blått med bær og marshmallows, eller med et raust lass av godteri!

Hurrakaker_Nille.jpg

INGREDIENSER

Kake:
5 egg
7,5 dl sukker
420 g smør
10 dl hvetemel
5 ts bakepulver
5 ts vaniljesukker
5 ss kakao
4 dl melk


Glasur:
250 g smør
600 g melis
200 g dronningsjokolade (2 plater)
4 ts vaniljesukker
8 ts sterk kaffe
Dekor:
4 pakker bringebær
2 pakker blåbær
mini marshmallow

SLIK GJØR DU:

Start med å smelte og avkjøle smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis og rør det smeltede smøret i eggedosisen.

Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland i vekselvis med melken. Rør til røren er jevn og klumpfri.

Hell deigen i en smurt langpanne (formen vår er på 33,5x25,5x5cm, gir nokså høy kake).

Stekes midt iovnen ved 180°C i 30-40 min. (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Til glasuren smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett
oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Bland deretter i melis, vaniljesukker og kaffe. Rør til glasuren er glatt. Smør glasuren over den avkjølte kaken.

Så er det tid for pynt! Går du for godteri-bonanza eller bær?