Lystips: Telys

Riktig bruk av telys i lysholdere og på lysfat er avgjørende for optimal brenntid. Telys leder varme, derfor er det viktig at de plasseres på lysfat eller i lysholdere som tåler høye temperaturer. Her får du våre beste tips til hvordan du skal bruke telys.

Telys i klar kopp gir et flott lys da koppen ikke hindrer lyset i å skinne gjennom. Telys i klar kopp tåler ikke så høye temperaturer og er egnet for bruk på lysfat eller telysholdere i glass med god plass og lufting! Se også til at veken står rett for å sikre den beste brenntiden.

Telys med blank kopp skal ikke stå i metallbelagte lysestaker da metall leder varme og koppen kan smelte. Dette gjelder også for glasslysestaker som er belgat med sølv/gull på innsiden. 

Telys i klar kopp

Telys i metallkopp finnes i ulike størrelser og med varierende brenntid. De tåler en høyere temperatur og er velegnet til telysholdere av metall.

Telys i metallkopp

Klar kopp eller metall? Her finner du alle våre telys!

Alle lys må ha nok luft rundt seg. Dette gjelder alle lys, men spesielt telys. Selv telys med aluminiumskopp kan overtenne, og telys med plastkopp kan smelte. Dersom det er for lite luft rundt, kan veken trekke til siden ved varmeutvikling. Vær klar over at telys i blank kopp tåler mindre enn aluminiumskopper, blanke plastkopper tåler 130-150 grader. Dersom du har erfart at plastkoppen har smeltet, så har det vært for varmt rundt telysene.

Vi har mange lekre lysholdere til telys med både metallkopp og klar kopp. 

Visste du at vi har lysgaranti? Er du ikke 100 % fornøyd - ta med lyset til en Nille-butikk og få nytt lys eller pengene tilbake. Raskt og enkelt!
Les mer her!