Bursdagtips - Festlige serveringstips

For foreldrene kan det være litt av en utfordring å komme på noe nytt og spennende til barnets bursdagsfeiring hvert år. Men, barnet har ikke nødvendigvis de største kravene når det kommer til (kake)stykket. Det er jo først og fremst opplevelsen av at det er en helt spesiell dag som er det viktige, og med litt kreativitet og enkle ingredienser skaper du et bursdagsbord som bugner av moro. Vi gir deg tre tips som gjør det festlig i en fei.

1 Server mat som bursdagsbarnet liker

Taco, pizza, sushi eller pølser? Det er kun én regel for hva du kan servere i bursdagen: Det bør være bursdagsbarnets førstevalg!

Alle barna liker det kanskje ikke, og det kan være allergier eller andre forhold som gjør at ikke alle gjestene kan spise det samme. Det løser du enkelt ved å ha et alternativ på lur, eller ved å gå for retter som club sandwich, taco eller pølsehorn som enkelt kan tilpasses slik at alle spiser en variant av samme rett.

Bursdagsoppskrifter som passer til alle

2 Bak en morsom bursdagskake

Du trenger ikke være konditor for å lykkes med bursdagskaken. Om kakebaking ikke er ditt største talent, gjør det lett for deg: Velg en enkel oppskrift, gode ingredienser og masse morsom pynt, så blir det garantert suksess.Prøv disse blomstermuffinsene som gror i Oreo-jord i små terrakottapotter. De er garantert spiselige, enkle å få til og supermorsomme!

Ingen takker nei til et stykke av verdens beste sjokoladekake som går raskt å røre sammen. Lag dobbelt opp av denne oppskriften, stek i langpanne og pynt med for eksempel nonstop, revet kokos, seigmenn eller friske bær. Det kan hende det blir noe igjen til foreldrene som skal hente også.

Med riktig kakeform er det superenkelt å få til en imponerende kake til temabursdagen . Velg formen til prinsessekakefotballkake eller bilkake så setter du prikken over i-en uten at det blir for komplisert.


3 Pynt bursdagsbordet sammen

Noen barn vil kanskje gjerne bli overrasket med et ferdig pyntet bord, mens andre synes det er skikkelig gøy å få være med og pynte. Senk kravene, og ta dere tid til å kose dere med forberedelsene sammen.

Variér gjerne med ulike papptallerkener og glass i forskjellige farger, morsomme sugerør og kopper. Bruk fantasien og kombiner slik dere vil. Hva med en pokal til alle som drikkeglass i fotballbursdagen? Eller sjokolademynter utover bordet i piratbursdagen? Eller en tiara til alle gjestene i prinsessebursdagen?

Du kommer langt med ballonger og servietter i fine farger, det gjør mye ut av seg på bursdagsbordet. Det kan også være en morsom aktivitet å brette servietter sammen. De kan brettes til fargerike pomponger som du kan pynte med både på bordet og henge i taket, taklampen eller på stolene. Klassikeren «Den japanske viften» er et lite origamikunstverk i seg selv, mens det å brette en konvolutt til å legge bestikket i er superenkelt, dekorativt og praktisk. Slik bretter du servietter. Et alternativ til å brette serviettene er å knyte en sløyfe rundt dem, eller bruk en serviettring, og pynte med fjær, grener, figurer eller annet passende pynt. 

Ute i siste liten?

Du fikser bursdagstemning på et blunk med noen ballonger og Nilles ferdige bursdagspakke, som inneholder alt du trenger til borddekningen.