Bursdagstips - Slik fikser du godteposene

Det å få en liten godtepose er stor stas for små bursdagsgjester. Kanskje kan du gjøre en morsom lek ut av utdelingen? Her kommer våre beste godtepose-tips.

Når bursdagskaken er spist opp og det er mye sprell i små ben, eller når det går mot slutten av festen, er det topp å samles rundt en aktivitet sammen.

Den aller enkleste måten å løse det med godteposene er å rett og slett dele de ut. Velger du pinata, kan du gjøre utdelingen enda litt morsommere. Fyll pinataen med ferdige godteposer og så får bursdagsbarnet oppgaven med å slå den i stykker, slik at alle godteposene flyr utover til alles store fryd.

En annen måte å løse det på er å fiske etter godteposen, eller få et skattekart og lete etter den.

Fiskestang

Heng opp en duk/laken eller noe lignende ved en dør eller et rekkverk. La barna få fiske etter tur, og kaste en snor med en klype i over duken og se om de får napp. På baksiden skjuler seg mor/far/eldre søsken og fester en godtepose i klypen, og drar litt i snoren slik at «fisken napper på kroken». Det blir ekstra spennende om det iblant er en potet eller en fisk dere har tegnet på et pappstykke som kommer opp! Da er det lov å hive ut fiskesnoren en gang til, slik at alle garantert får godteposen sin før turen går videre til nestemann.

Skattekart

Sett et nummer på hver godtepose og gjem de inne og/eller ute i hagen. Lag et stort skattekart, eller et til hvert barn, som viser hvor alle numrene ligger gjemt på kartet. Fordel numrene til barna og la de lete etter det tallet de har fått utlevert. Avhengig av barnas alder kan denne aktiviteten være litt vanskelig for noen, og da er det fint å lete sammen eller at de voksne gir noen ledetråder underveis i skattejakten.

Hva, og hvor mye, skal i godteposen?

Det enkleste og raskeste er å kjøpe en ferdig godtepose, eller du kan lage små poser og fylle dem selv. Det trenger ikke være så mye godteri i hver godtepose, det holder gjerne med fem-seks biter.

Noen forslag er:

-    En kjærlighet
-    Popcorn
-    En pastilleske
-    Tørket frukt
-    En liten sjokolade
-    Nøtter

Se vårt utvalg av godteri og snacks

Tenk på at godteposen også gjerne kan inneholde småting, slik som fargeblyanter, leketatoveringer eller klistremerker.

 

Les også: Morsom borddekking