Gode tips til barnebursdagen

Å arrangere barnebursdag kan for mange være utfordrende. Hvor mange skal man be? Hvordan skal man underholde barna? Hva skal serveres? Vi gir deg tipsene for en vellykket bursdagsfeiring for dine barn!

Hvor lenge skal barnebursdagen vare?

En barnebursdag trenger ikke å vare i mer enn et par timer. En lørdag eller søndag formiddag er passende tider for et barneselskap, eller en hverdag rett etter barnehagen eller skolen. Ta hensyn til barnas leggetid og ikke ha selskapet for sent.

Bursdagsbordet – gjør det enklest mulig

Husk at det fort kan bli litt gris når mange barn samles til et måltid. Et godt tips er å gjøre borddekkingen enklest mulig og bruke engangsbestikk og tilbehør som kan kastes etter bruk. Papptallerkenerpappkopper, bestikk og noen fargerike servietter er nok. Ha gjerne barnets favoritt Disney-figur eller favorittdyr som tema på tallerkener, kopper og servietter. Ved å ha en papirduk som underlag på bordet, kan du enkelt bare løfte og dra av denne, og pakke alt som skal kastes inn i den. Så enkelt og fort kan det gjøres!

Pynte til barnebursdag

Masse farger er viktig! Dersom det er et tema (Disney-figur, pirater, prinsesser osv.) kan du la bestikk, tallerkener og kopper være i dette temaet. Sugerør, muffinsformer og servietter kan ha samme tema eller farger.

Papirduken på bordet kan være hvit, og som en del av underholdningen kan en av lekene være en tegnelek, hvor barna får tusjer og kan tegne direkte på duken. Er du mer miljøbevisst er en voksduk et alternativ til papirduken. Denne kan også brukes igjen. Ballonger i flere farger kan blåses opp og henges rundt omkring ved både ved inngangsdøren og inne. Vimpler og flagg kan også henges opp som dekor.

Legg serpentiner rundt på bordet slik at barna kan leke med dem og dekorere selv på bordet.

Heliumballonger til barnebursdag?

Ja, det er mulig! Folieballonger har blitt mer og mer populært de siste årene. Det finnes sett med ballonger og heliumtank, som gjør at du enkelt og greit kan fylle opp ballongene og gi de i gave til gjestene, eller ha dem som pynt.

Servering av mat og drikke i barnebursdag

Du er sikret suksess med pizza eller pølser, eller begge deler. Hvis du føler deg kreativ, kan pizzasnurrer og grillspyd med pølser eller kjøttboller være gode idéer. Til dessert er klassikerne gelé, sjokoladekake og muffins fortsatt populære. Her kan man be andre foreldre om bidrag. Husk å spørre om allergier og andre hensyn som må tas på forhånd.

En godtepose på slutten av festen er et must. La barnet ditt hjelpe deg med å finne godteri som alle liker og pakk litt i hver godtepose. Det er ikke nødvendig å fylle dem helt opp, noen få biter til hver holder.

Leker i barnebursdag

Det kan være smart å ha planlagt noen selskapsleker på forhånd, som underholdning for barna. Fiskekonkurranse hvor godtepose er premien er populært. Premien trenger ikke å være spiselig; små leker og ting kan være vel så populært. Skattejakt eller «tampen brenner» er andre måter å gjemme premiene på. Det krever litt planlegging på forhånd ved å gjemme unna premiene før barna kommer. Forslag til andre leker er quiz, kreative oppgaver, memoreringsleker og adjektivhistorier.

Det viktigste er å spørre barnet ditt hva de har lyst til å leke, de vet ofte best.

 

Sist oppdatert 2018