Sjokoladekake til Halloween
En skikkelig saftig sjokoladekake, som også er lett å lage. Pynt med spindelvev laget av marshmallows for en skummel effekt. Perfekt til Halloween-festen!
Saftig sjokoladekake med skummelt spindelvev
Dette trenger du:
4 dl sukker
6 dl hvetemel
6 ss kakao
2 ts vaniljesukker (eller 1 ts vaniljeekstrakt)
1 ts natron
4 dl vann
1 dl nøytral olje (f.eks solsikke eller raps)
1 ts eddik 7%
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175°C. Bland det tørre i en bolle. Bland det våte for seg og hell over det tørre. Bland raskt sammen.
Spray formfett i to stk. 20 cm kakeformer og fordel røren i formene. Stekes midt i ovnen på 175°C i ca 30 minutter.
La kakebunnene avkjøles 10 min i formene før du tar de ut og over på rist.
Sjokoladekrem
Dette trenger du:
200 g smør (romtemperert)
600g melis
6 ss kakao
Et par dråper vaniljeekstrakt
0,5 dl melk
Slik gjør du:
Pisk smør og melis hvitt, tilsett kakao og vaniljeekstrakt til alt er godt blandet. Spe med melken til ønsket konsistens.
Legg en avkjølt kakebunn på fat og smør på sjokoladekrem før du legger den andre bunnen oppå. Fordel krem over hele kaken.
Spindelvev
10 hvite marshmallows
Engangshansker
Marshmallows smeltes på høy varme i micro ca 30 sek. La de avkjøles i romtemperatur ca 30 sek. Bruk hendene (med engangshansker), og når du kan dra ut tråder mellom hendene legger du disse rundt kaken slik at det ser ut som spindelvev. Dekorer med sukkerøyne (fra dagligvare) eller annet du måtte ønske!