Steg for steg - sugar skull makeup

Stylist Camilla guider deg igjennom steg for steg hvordan du kan lage "suger skull" look - en klassisk sminke til feiringen av halloween eller Day of the dead.

Slik gjør du det:

STEG 1:

  • Start med ren, usminket hud og litt fuktighetskrem.
  • Trekk håret vekk fra ansiktet.

Sminken kan legges med både fettsminke og vannbasert ansiktsmaling. Jeg har brukt det siste så beskrivelsen blir deretter.

Du trenger:

  • Vannbasert ansiktsmaling i fargene hvit, sort, rød. Det er self. mulig å bruke flere andre farger, men dette er i hvert fall hva du trenger sånn i bunn og grunn.
  • En liten spiss pensel, jeg brukte en rund, og en litt større avrundet pensel for å lage formen på blomsterbladene rundt.
  • Et glass vann og en sminkesvamp egnet for ansiktsmaling.
  • Jeg avsluttet øyesminke med å legge et lag lilla mettalisk øyeskygge for å skape litt dybde i det sorte rundt øynene.

STEG 2:

-Begynn med å fukte svampen. Den bør ikke være for våt, bare fuktig nok til å aktivere sminken. 
Du starter med det hvite grunnlaget, altså huden. Jobb med relativt lette tappe- bevegelsler. Dersom du drar og smører for mye er det større sjanse for at grunnlaget blir stripete og ujevnt, så jobb med lette jevne bevegelser. Unngå å hoppe hit og dit, jobb systematisk over ansiktet. 
Du skal utelate de områdene som skal sminkes sorte, altså øyehulen, nesetuppen og leppene, tenk hodeskalle.

-Når du er ferdig å dekke huden hvit, begynner du med sort. Her kan du bruke både svamp og pensel. Penselen gjør det lettere å komme til nærmest øynene. Jobb på samme måte, og gjerne fra innerst og utover, altså begynne nærmest øynene og jobb deg utover. Unngå å komme nær det hvite da det veldig fort blir grått.

Camilla sminker Camilla (!) Camilla jobber til daglig med HR i Nille og er ikke ofte så sminket som her ;-)

- Når du er fornøyd med formen på øynene bytter du til den avrundede penselen og tar frem rød farge. Bruk penselens form til å «Stemple» blomsterbladene på rundt det sorte. Dette var i hvert fall den enkleste fremgangsmåten jeg kom frem til -å trykke formen. Man kan selvfølgelig prøve å male den med pensel, men det kan være vanskelig for folk flest tror jeg:-)

-Legg gjerne sort maskara til slutt.

-Når øynene er fullført kan du begynne å forme nesen. Bruk den runde spisse detaljpenselen (øvelse gjør mester;)

- Deretter malte jeg leppene med den sorte malingen. Jeg tok den tynne, spisse og runde penselen for å lage den sorte streken som går ut fra munnvikene. Begynn innerst og trekk penselen ut i en rask bevegelse for å få en jevn og ikke for skjelvende linje. Deretter malte jeg på de små korte strekene på samme måte 

HELT TIL SLUTT: 

-Til slutt malte jeg dekoren i panne og på haken med den lille detalj-penselen. Fint å gjøre dette til slutt da hvitmalingen er tørr. Kan være en ide å øve litt på et ark først.

Lykke til! 

-Camilla, stylist for Nille 

.

Slik blir det det ferdige resultatet. Sminke, hårpynt, parykk og kostyme finner du på Nille