Nyttige tips til deg som skal kjøpe nye dyner og puter

i 2019 laget vi vårt eget sengetøy – i en nydelig kvalitet av 100% økologisk bomull. Responsen har vært overveldende og med det var døren til soverommet på vid gap. Da muligheten til å samarbeide med velrennomerte Mascot Høie bø seg, med rettigheter til merket NORSOV og hvor alt produseres lokalt i Trøndelag var vi heller ikke sene å be. Slik ble det til at vi i våres lanserte vår første dyne og pute, sier Jannicke som er sortimentsansvarlig på Nille.

Vi tok en prat med Jannicke, som er en av de som har stått i bresjen for å få inn dyner og puter i Nille sitt sortiment. - Vi er veldig glade for nå å kunne tilby norskproduserte dyner og puter av norsk kvalitet til gode priser, sier Jannicke. 

Mascot Høie og merket Norsov
Som nevnt fikk vi muligheten til å samarbeide med velrennomerte Mascot Høie. Mascot Høie slik vi kjenner selskapet i dag har sitt utspring fra Berg Tekstil som ble etablert i 1987 på Brekstad i Trøndelag. I 1999 ble den velkjente merkevaren HØIE, med sterke tradisjoner fra Høie vassdraget i Sør-Norge innlemmet i selskapet og med dette en arv som stolt strekker seg 170 år tilbake. Satsningen rundt dyner og puter ble ytterligere forsterket gjennom fusjonen med dynefabrikken NORSOV i 2003. All produksjon av dyner og puter finner fortsatt sted på Brekstad i Trøndelag. Faktisk forsynes Norge, Skandinavia – hele Norden med Mascot Høie produkter produsert i Norge. 

De stiller høye krav til både innovasjon, valg av materialer og til produksjon og testing. Det skal produseres varer av en kvalitet som varer i generasjoner og selskapet er seg sitt samfunnsansvar bevisst med tanke tekstilbransjens utfordringer knyttet til miljøet. Gjennom Høie Care er målet komfort med god samvittighet!  

norsov.jpg

Hvorfor har Nille valgt å satse på dyner og puter?
Nille er kjent for å være sterk på sesong og anledning - og vi jobber hardt for å tilby relevante produkter som passer stilmessig, men som også gjerne innehar et glimt i øyet eller som vi liker å kalle det; «en Nille- tvist»! Vi skal gjennom inspirasjon og hyppige fornyelse appellere til kvinnens hjerte – og tilby akkurat det du trenger eller ikke visst du trengte, akkurat når du trenger det og det hele til en god pris. Det skal være gøy å få det fint! 

Vi startet i det stille med rett i overkant av 100 butikker og planla lansering av årets LYNGØR Sommerdyne og pute rundt påsketider - akkurat i det Norge stengte ned. Derfor er det svært hyggelig å nå se at responsen fra kundene ble så bra, faktisk så god at vi satser videre nå i over 200 butikker og med flere nyheter. HØVRINGEN og TIND helårsdyne ønsker høsten velkommen i juli/august og blir med oss til LYNGØR og våren banker på døren over nyåret. 

Hva er viktig når man skal velge pute?
Det handler om god søvnkvalitet – og her er det ikke bare madrassen som har innvirkning på kropp og sinn! 

For eksempel er valg av riktig pute viktig får å unngå unødvendige spenninger og belastninger i kroppen. En god pute skal bidra til at ryggraden blir liggende i en nøytral posisjon med en naturlig svai, og dermed sikre god støtte til hode og nakke. 

Men, nå er det ikke slik at en god pute for meg, nødvendigvis er en god pute for deg. Det er et par ting du bør tenke på og kanskje det aller viktigste du bør ta stilling til er hvor LAV eller HØY pute du trenger for å oppnå en god natts søvn. Når det er sagt så er det ikke så mange av som egentlig hva som er den riktige puten for en selv. Svaret finner du ved å tenke over hvilken stilling du foretrekker å sove mest i, - og her er et godt tips og merke seg den stillingen du som regel våkner i.  

Våkner du på ryggen – sover du sannsynligvis også mest på ryggen og trenger en mellomhøy pute som gir god støtte for nakke og løfter hodet litt opp. Foretrekker du å sove på siden trenger du en høy pute som sikrer at nakken blir liggende på linje med ryggraden. Våkner du på magen, som for øvrig er den stillingen som er mest belastende for kroppen, sørg for at du ha en lav og myk pute som ikke belaster nakke og hode ved at den blir bøyd bakover.  

Alle putene er norskproduserte, allergivennlige fylt med resirkulert fiber med Øko-Tex 100 sertifisering. 

tind_pute.jpgTind pute: fast og medium høy pute som gir god støtte til hode og nakke. Puten er quilted for fastere komfort.

reine_pute.jpg
Reine pute: Formbar og høy pute som er myk og svært lett å forme. Dens høye vekt bidrar til god støtte til hode og nakke.

lyngor_pute.jpg
Lyngør pute: Komfortabel, formbar og medium høy.

Hva er viktig når man skal velge dyne?
Når det kommer til valg av riktig dyne er det vel mer snakk om smak og behag. Her handler det om å finne en dyne som holder kroppen tørr og kroppstemperaturen jevn gjennom hele natten. 

På samme måte som puter kategoriseres fra lav til høy, er skalaen i dyne verdenen; SVAL og MEDIUM til VARM. Det er hovedsakelig 2 faktorer som hjelper deg i valg av DYNE: egen kroppstemperatur og temperaturen på soverommet. 

Smak og behag kommer i så mange former! 
Noen er varmblodige andre fryser lett, noen liker tunge dyner som pakker godt rundt en, andre foretrekker lettere dyner. Noen sover med vinduet på vidt gap hele året, mens andre forsøker å holde temperaturen på soverommet som huset forøvrig.

Men, de færreste av oss klarer å holde en jevn temperatur på soverommet gjennom hele året. Derfor kan det være lurt å sikre seg god søvnkvalitet hele året ved å bytte til en lettere og svalere dyne om sommeren og en varmere dyne når temperaturen faller om høsten. 

Som med alle putene er også dynene våre norskproduserte, allergivennlige fylt med resirkulert fiber med Øko-Tex 100 sertifisering. 

Høvringen er faktisk et dyne- og putesett, som har en særdeles gunstig pris. Dyne- og putesettet kommer i en praktisk oppbevaringsbag og er et godt valg til nyetablerte studenter eller som huset eller hyttens gjestesett. 

Før vi slipper dere helt; et lite tips til slutt! Nå som høsten snart melder sin ankomst og dersom du vurderer å bytte en dyne og ofte opplever å ha kalde føtter: velg vår lengste dyne på 220 cm. Den er enda enklere å pakke rundt en og du slipper å velge mellom kalde tær eller en kald skulder 😉    

tind_dyne.jpg
Tind dyne: Varm helårsdyne som passer for deg som foretrekker et kaldt soverom, sover med åpent vindu eller blir fort kald når du sover.

hovringen.jpg
Høvringen dyne- & putesett: Varm helårsdyne for deg som liker å sove med et bein utenfor dyna. Perfekt som ekstra sett på hytta, hjemme eller for studenten. 

lyngor_dyne.jpgLyngør dyne: En sval dyne for sommeren eller for deg som våkner varm med dyna nederst i senga eller på gulvet. 


Hva er fordelene med å velge Norsov sine dyner og puter?

 • Produsert i Norge av velrennomerte Mascot Høie 
 • Trygge Tekstiler. 
  • Produktene er merket med Øko-Tex.
  • Verdens mest kjente varemerke for merking av produktsikkerhet og bærekraftig tekstilproduksjon. 
  • Et internasjonalt test- og sertifiseringssystem for tekstiler, etablert i 1992. 
  • Merkingen garanter for at tekstilene ikke inneholder allergi- eller kreftfremkallende fargestoffer. 
  • Tekstilene er testet for innhold av klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser mm.  
  • Produktsikkerheten er så høy at du i praksis ikke trenger å vaske tekstilene før du tar produktet i bruk. 
 • Fylt med resirkulert polyseterfiber. 
  • Polyester er syntetisk og kunstig tekstilfiber og i dag den mest brukte tekstilfiberen. 
  • Ved å benytte RESIRKULERT polyesterfiber – tar man i bruk hovedsakelig plastemballasje, eksempelvis plastflasker innsamlet fra forbrukeravfall i fremstillingen av produktet (i motsetning til råolje som viktigste råstoff). 
  • Polyester er sterkt, tåler slitasje, fuktighet og varme godt. 
  • Tørker fort. 
  • Allerginøytral. 
   • Fiberprodukter tåler bedre å vaskes ofte enn dunprodukter. 
   • En god vask holder produktet rent for smuss, støv og husmidd. 
   • Alle våre produkter tåler vask på høy temperatur, 60 grader – og det uten å miste sin form.  

 Litt om Mascot Høie 

 • Rom for å drømme siden 1850!
 • Mascot Høie slik vi kjenner selskapet i dag har sitt utspring fra Berg Tekstil som ble etablert i 1987 på Brekstad i Trøndelag.
 • I 1999 ble den velkjente merkevaren HØIE, med sterke tradisjoner fra Høie vassdraget i Sør-Norge innlemmet i selskapet og med dette en arv som stolt strekker seg 170 år tilbake. 
 • Satsningen rundt dyner og puter ble ytterligere forsterket gjennom fusjonen med dynefabrikken NORSOV i 2003. 
 • All produksjon av dyner og puter finner fortsatt sted på Brekstad i Trøndelag.
 • Faktisk forsynes Norge, Skandinavia – hele Norden med Mascot Høie produkter produsert i Norge. 
 • Hele 5.000 dyner og 7.000 puter produseres daglig på Brekstad. 
 • Det stilles høye krav til både innovasjon, valg av materialer og til produksjon og testing. 
 • Det skal produseres varer av en kvalitet som varer i generasjoner og selskapet er seg sitt samfunnsansvar bevisst med tanke tekstilbransjens utfordringer knyttet til miljøet. Gjennom Høie Care er målet komfort med god samvittighet!  

hovringen_norsov.jpg
Høvringen dyne- & putesett

 

Oppdatert jan 2021