10 enkle tips til moderne og praktisk oppbevaring på kjøkkenet

Åpen oppbevaring på kjøkkenet er både trendy og praktisk, men det krever litt mer orden og organisering for at det ikke skal se rotete og uoversiktlig ut. Et organisert og ryddig kjøkken kan også gjøre det enklere å vedlikeholde gode og sunne rutiner og matvaner. Her finner du 10 enkle tips til et godt kjøkkenliv.

1. La fine og praktiske glasskrukker stå fremme
Glasskrukker med lokk kan brukes til oppbevaring av mange forskjellige matvarer, samtidig som de er praktiske til forvelling og annen langtidsoppbevaring. Du ser straks hva krukken inneholder og hvor mye du har igjen. Sett sammen fine glasskrukker med moderne detaljer i gull i forskjellige størrelser. Det er både appetittlig og dekorativt.

Krukker_skjærefjøler.jpgGlasskrukke.jpg

2. Skjærefjøler i tre skal være synlig i et moderne kjøkken
En god skjærefjøl er et helt essensielt verktøy for gode og sunne matvaner som krever kutting, skjæring og forberedelse. Samtidig er tre et materiale som gir varme og hygge til ethvert kjøkken. Sett dine skjærebrett i forskjellige former sammen til en gruppe. La dem stå fremme på benken, i dine åpne kjøkkenhyller, eller heng dem på en krok på veggen.

Se også: Vårt utvalg av fine skjærefjøler 

Detalj_kjøkkenoppbevaring_3.jpg

3. Pakk bort søtsaker, la sunne alternativer stå fremme
Gjør det enklere for deg selv og familien å leve sunt i hverdagen! Skjær opp grønnsaker, og legg dem i godteriskålen sammen med cherrytomater og oppkuttet frukt, da er det mye enklere å motstå søte fristelser.

Se også: Kjappe og sunne matpakketips til hverdagen

4. Velg noen få farger
Åpne hyller kan fort bli overfylte og se rotete ut. For å skape orden for øyet kan det hjelpe mye å holde det til noen få farger av det som skal få stå fremme. Har du en blokk av en farge i en del av hyllen, la den samme fargen gjentas i de andre hyllene – dette skaper balanse.

Detalj_kjøkkenoppbevaring_2.jpgHylle_2.jpg

5. Lek deg med teksturer og materialer
La krukker, kurver og bokser med harde overflater som glass, plast og metall bli myknet opp i selskap med kjøkkentekstiler, kurver av filt, og skjærebrett av tre. Forskjellige teksturer og en miks av forskjellige materialer skaper kontraster og gir deg rom for variasjon på det du vil ha i hyllene.

Se også: Oppskrifte på eltefrie rundtstykker - perfekt til frokost

Detalj_kjøkkenoppbevaring_1.jpg

6. Bland nytt og gammelt
Våre hjem skal få gjenspeile de menneskene som bor der, ikke den siste trenden på instagram eller boligbladene. Ikke vær redd for å blande nye favoritter med loppeskatter og gammel keramikk. Personlige hjem er både kult og mye mer koselig.

7. Ikke la åpne hyller bli overfylte
La det være plass til litt luft i hyllene dine – dette er mer behagelig for øynene, og skaper en bedre atmosfære på kjøkkenet ditt.


Hylle.jpg

8. Hold orden i kjøleskapet
Ingen liker å kaste mat, men dessverre kaster norske husholdninger alt for mye mat i løpet av et år. Gjennomsiktige plastbokser hjelper deg å holde orden i kjøleskapet. Bruk for eksempel èn boks for frukt og grønt, èn for pålegg, og èn for kjøtt- og meieriprodukter. Det blir lettere å holde oversikt over hva som må fylles på, og hva som står i fare for å gå ut på dato.

Se vårt utvalg av Smart Store bokser til kjøleskapet

9. Bytt ut tekstilene
Du fornyer enkelt kjøkkenet ditt ved å bytte ut stolputer, løpere og spisebrikker. Da kan du kanskje gi utbrukte kjøkkenhåndklær, grytelapper og kluter en hvilepause i samme slengen? Disse er gjerne godt synlig på kjøkkenet. Et knirkefritt tips for en moderne oppdatering er derfor å bytte ut kjøkkentekstilene med noen freshe nyheter i sesongens farger.

Se vårt utvalg av fine kjøkkentekstiler

10. Men, hva med disse småtingene?
Når du gjør en opprydding blir det alltid noen udefinerte småting igjen til slutt – hva gjør du med disse? Metallkurver kan brukes til å samle mindre ting, som for eksempel krydder eller en gruppe med mindre bokser i en åpen hylle. Dette gir deg raskt oversikt over hva du har når du leter etter den ene lille krukken med laurbærblad, og det gir også et mer ryddig uttrykk.   

Se også: Våre beste tips for en lekker borddekking