Nydelige saueskinn

Lammeskinn er myke, varme og dekorative. De passer godt inn i våre nordiske hjem og er med på å myke opp interiøret. Perfekt hjemme i sofaen, i solveggen på hytta eller på hengekøyeturen.

Vi har et stort utvalg flotte, myke og varmende lammeskinn og naturskinn. For at det skal være enklere for deg å velge hvilket skinn som vil passe best hos deg har vi samlet litt informasjon her. De ulike skinnene har forskjellige kvaliteter og størrelser. Alle våre saueskinn og lammeskinn er 100% naturlige, derfor varierer de også i størrelse og farger. Villsau, pelssau, spælsau og reinskinn har naturlige farger så disse varierer fra skinn til skinn. Lammeskinnene våre er også naturlige men noen av de er farget inn for å gi de en jevn og fin farge. Disse skinnene bør ikke ligge i direkte sollys da dette kan gi misfarging over tid.

Vi og våre samarbeidspartnere tar dyrevelferd på alvor. Skinnet kommer fra dyr benyttet til matproduksjon og er selvfølgelig mulesingfrie. 

naturskinn_1.jpg 

LAMMESKINN
Lammeskinnene våre er produsert av verdens største produsent av lammeskinn med skinn fra New Zealand. De kommer i anvendelige størrelser: 60x90cm.

PELSSAU
Våre norskproduserte pelssaueskinn er fantastisk myke med sin silkeaktige ull, pelsen er lang med en hårlengde på 8-12cm. Skinnet leveres i sauens naturlige farger og kommer i mange gråsjatteringer, fra de helt lyse til de blå/mørkegrå. Flere skinn kjennetegnes av sine heftige krøller, men da alle skinn er unike, varierer dette - to identiske skinn finnes ei. Flere skinn kjennetegnes av sine heftige krøller, hvor mye varierer. Pelssauen kommer i store flotte skinn (90-120 cm). Disse er større enn villsauen og så vidt mindre enn spælsauen. Norskprodusert.

Slik tar du best vare på pelssaueskinnet ditt
Tar du godt vare på skinnet har du glede av det i lang tid. Børst det jevnlig med en myk børste og rist det lett i etterkant. Skal ikke vaskes, men kan renses. Bruk i så fall en aktør som er kjent med behandlingen av pels og skinn. Brukes på tørt underlag og på god avstand fra åpen ild og andre varmekilder.

naturskinn_detalj_1.jpg

VILLSAU
Skinnene kommer fra den lille og viltre villsauen og er vårt minste skinn (65-80cm). Villsauen har omtrent like fin og myk pels som pelssauen, men den har kortere hårlengde (4-12cm). Skinnet leveres i sauens naturlige farger, er ufarget og finnes i mange sjatteringer – to identiske skinn finnes ei. Skinnene er ufarget og to identiske skinn finnes ikke. Norskprodusert.

Slik tar du best vare på villsauskinnet ditt
Tar du godt vare på skinnet har du glede av det i lang tid. Børst det jevnlig med en myk børste og rist det lett i etterkant. Skinn med kort hårlengde kan vaskes, men rens anbefales. Bruk en aktør som er kjent med pels og skinn. Brukes på tørt underlag og på god avstand fra åpen ild og andre varmekilder.

SPÆLSAU
Spælsauskinnene kommer fra Færøyene og er våre største skinn (100-120cm). Spælsauen kjennetegnes av sin lange ull/hårlengde som er på hele 15-20 cm. Skinnene er ufarget og to identiske skinn finnes ikke. Skinnet leveres i sauens naturlige farger og kommer derfor i hvit, svart, brun, gråsvart, flerfarget og sågar flekkete svart/hvit.

Slik tar du best vare på spælsauskinnet ditt
Tar du godt vare på skinnet har du glede av det i lang tid. Børst det jevnlig med en myk børste og rist det lett i etterkant. Skal ikke vaskes, men kan renses. Bruk en aktør som er kjent med pels og skinn. Brukes på tørt underlag og på god avstand fra åpen ild og andre varmekilder.

Slik holder du skinnet luftig og fluffy!
Skinnene er laget av ull og ull som er i bruk tover seg over tid. Et godt tips er å benytte en myk hundebørste med en litt lang stålpigg for å gre opp ullen. Rist skinnet i etterkant og man renser skinnet for støv og smuss. 

For at lam- og saueskinnene dine skal ha en lang levetid er det viktig at de blir brukt og vedlikeholdt på riktig måte. Lam- og saueskinn er gode og varme å sitte på og er fine å ha på en benk, i sofaen eller i godstolen. Disse kan også brukes ute, men pass på at skinnet plasseres på tørt underlag. Legger man skinnet på et underlag som er fuktig eller vått vil lærsiden trekke til seg fuktigheten og skinnet vil bli vått. Når skinnet tørker igjen vil læret trekke seg sammen og man vil erfare at lærsiden blir stiv. Reinskinn tåler fuktighet bedre enn lam- og saueskinn.

naturskinn_detalj_2.jpg

REINSKINN
Reinskinnene kommer i store hele skinn på 120cm. Vi har også sittelapper i reinskinn som egner seg veldig godt som tilbehør på tur. Til forskjell fra lam- og saueskinn, egner reinskinnene seg godt ute, de tåler noe fukt og de isolerer godt. På grunn av sine korte og hule pelsstrå passer disse skinnene best som dekorskinn da utstrakt bruk bidrar til at hårene slipper skinnet (røyter). Skinnene er ufarget og to identiske skinn finnes ikke. Leveres i reinens naturlige farger.   

Slik tar du best vare på reinskinnet ditt
Tar du godt vare på skinnet har du glede av det i lang tid. Merk at dersom skinnet skal rulles, rull skinnet med hårene. Ikke vaskes, men kan renses. Bruk en aktør som er kjent med pels og skinn. Holdes på god avstand fra åpen ild og andre varmekilder.

naturskinn_2.jpg