Slik velger du riktig belysning

Når det føles som om det er et hav av ulike lamper å velge mellom, hvilke skal man da velge? For å gjøre det lettere for deg har vi av den grunn nøye plukket ut våre lamper for at de skal passe inn i de fleste hjem, uansett stil.

Bryte opp eller blende inn?

Vi tok en prat med Bente Gabrielsen Mesinele, leder for trend, design og sortiment i Nille for å snakke litt mer om høsten lampekolleksjon. Bente viser oss hvordan hennes team har jobbet med ulike trendbilder for å sette sammen elementer som danner bestemte uttrykk. – Du kan velge å sette inn en lampe som blender inn med innredningen, eller du kan bruke samme lampe for å bryte opp, for å skape en kontrast, forteller Bente.

til_artikkel_lamper.jpg

Ingen mørke kroker med disse lekre dekorlampene. Bruk de for å bryte med innredningen eller la de blende inn med det du allerede har. 


til_artikkel_lampe.jpg
Moderne og nordiske elementer med en historisk, art deco inspirert tapet, skaper til sammen et spennende uttrykk i interiøret. 

Funksjon og design

-Når du skal velge lamper må du tenke på at belysningen er viktig del av innredningen. Spesielt i stuen er det to typer belysning man bør tenke på, praktisk belysning og stemningsskapende belysning. De lampene du velger som dekor er med på å skape stemning, form og gir det lille ekstra til rommet, forteller Bente.

til_artikkel_lamper_kollasj.jpg

Du kan velge å bruke et dekorelement enten til å  bryte med den stilen du har, for å skape spenning, eller du kan la dekoren være i tråd med resten av interiøret. Tenk på hvordan en skjerm av bomull, lin eller velur, kombinert med lampefot i glass eller metall, kan være med å gi liv til ditt interiør.