Smart innredning av studentleiligheten

Skal du flytte inn på en ny hybel eller studentleilighet, eller kanskje du skal fornye litt i leiligheten du allerede har? Da er det lurt å legge en plan! Å planlegge hvordan du skal innrede leiligheten kan både lønne seg økonomisk og være lurt med tanke på å få mest mulig ut av plassen du har til rådighet. Her får du våre tips til smart innredning av studentboligen din. Og du - det aller meste du trenger finner du på Nille!

Velg stiltema


Når man skal innrede på liten plass, hvor kjøkken, stue og soverom kanskje går i ett, er det viktig at de forskjellige sonene sklir godt sammen. Det gir en større romfølelse når de forskjellige delene av rommet har samme stiltema. Det kan være lurt å tenke litt over hvordan stilen din er, og hvordan du liker å ha det rundt deg, og bruke det som utgangspunkt for planleggingen og innkjøpene. Hos Nille har vi alt du trenger til å innrede en flott og stilsikker leilighet!Lunt og koselig med tekstiler


Puter, pledd og tepper – tekstiler er viktig for å gi rommet en lun og koselig atmosfære. Man kan vel ikke få for mange puter? Et gulvteppe kan være med på å ramme inn de forskjellige sonene i rommet, og så er det jo veldig deilig å sette beina ned på en litt kjølig høstmorgen. Puter i forskjellig tekstur, form og farge gir liv til rommet, og kan fange opp forskjellig elementer fra stylingen.

Også senga kan blendes inn i interiøret på en elegant måte. Med lekkert sengetøy og store hotellputer, blir senga en forlengelse av stua eller sofaområdet. Ved å bruke noen puter i samme serie i senga som i sofaen, får du en fin rød tråd mellom sonene. Vi har mange fine, nye sengesett som kommer utover høsten; både deilig sensommerkrepp, supermyk og behagelig musselin og lekker vasket sateng.

Praktisk først, leken etterpå


Når du skal innrede på liten plass er det lurt å sørge for at det praktiske; slik som oppbevaring og organisering, er på plass først. Med mange ting på liten plass kan det fort bli rotete, så legg en god plan på hvor ting skal være og oppbevares. Med fine oppbevaringsbokser som kan stå fremme på en hylle, eller stables i høyden oppå et skap, får du lurt unna mye rot. Når du har det på plass, er det på tide å leke seg med detaljene og få din personlighet frem i rommet. En lampe, eller en stor keramikkvase, et fint bilde eller rett og slett noen discokuler – vi har mange fine interiørnyheter som kommer utover høsten.

 

Planter! Ikke glem planter!


Blomster og planter er viktige elementer i innredningen, rommet blir rett og slett ikke komplett uten. For et studentbudsjett er eviggrønne planter og blomster et hot tips! For det første slipper du å bruke tid på (eller huske) å vanne. For det andre trenger du ikke bruke opp studentbudsjettet på å fornye plantene når du faktisk glemte å vanne de noen uker på rad (eller er du den som er litt for raus med vannet?). Våre evigvarende blomster og planter stiller heller ikke store krav til dagslys, og kan friske opp et mørkt hjørne av hybelen eller gi en god atmosfære på badet.

 

 

Innbydende arbeidsplass!


Sist, men ikke minst – en innbydende arbeidsplass gjør underverker for studiemotivasjonen. Og det blir jo ofte mange timer ved den skrivepulten, så hvorfor ikke gjøre den skikkelig fin? Notatbøker, skrivesaker og godt leselys er ikke bare praktiskt til studiene, men også fine dekorelementer. Gjør pulten til et sted du har lyst til å sitte!