Formkake
Bruk vår dekorative randform til å blåse liv i en gammel men god traver, nemlig formkaken. Saftig og holdbar, og kan varieres i det uendelige.
Du trenger:
250g melis
3dl kremfløte
Eventuelt friske bær til pynt.
180g smør
3 egg
3dl sukker
3,75 hvetemel
1,5ts bakepulver
1,5ts vaniljesukker
0,75dl vann
Slik gjør du:
- Smelt smøret og la det avkjøles.
- Pisk egg og sukker til en luftig og lys eggedosis.
- Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker.
- Rør i melblandingen vekselsvis med smøret i eggedosisen. Bland til slutt i vannet.
- Hell røren i en smurt og strødd form, gjerne randform på ca2 liter.
- Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Kjenn med kakenål om kaken er gjennomstekt. La den hvile noen minutter før den hvelves ut på rist. Avkjøl kaken helt.
- Sikt over melis ved servering og server gjerne med friske bær og litt krem.
Kaken holder seg saftig i mange dager.