Borddekking til julens selskaper

Dekk et fint bord til julens måltider og selskaper. Enten det er frokost, julelunsj, julebord eller selveste julemiddagen - her finner du inspirasjons og alt du trenger. Går du for et tradisjonelt juletema, med rød duk og nisser? Er du heller typen til å dekke et mer nedtonet julebord, men med et herlig rustikt og moderne uttrykk? Eller går du for full glam og glamour med gull og glitter?Uansett, her finner du masse fin inspirasjon til borddekkingen!

Stemningsfullt frokostbord
Om du ønsker å gå for et litt nedtonet julebord som er herlig rustikt men moderne kan du la deg inspirere av vår naturlige julestil. Den naturlige julen henter sin inspirasjon fra vår nordiske natur og tradisjoner. Her er det rene former, dype farger og innslag av naturmaterialer. Den naturlige julen inviterer inn og skaper en lun hygge i hjemmet. Les mer om stilen her.

Hvitt, grønt og beige setter rammene for det naturlige bordet og innslag av gull er med på å gjøre festbordet elegant og moderne.

Stemningsfullt frokostbord

Noen av de fineste juleøyeblikkene har vi når vi samles til hyggelige og rolige stunder rundt frokostbordet. Tokyo servise passer fint inn i stilen. Nytt i år er vårt søte sett med rev og vinterlandskap, en absolutt favoritt til frokostbordet. Myk opp borddekkingen med tøyservietter og bordbrikker og dekorer med lyshus, trær og små nisser. Alt i behagelige jordtoner som beige og grønt.

Tradisjonell julehygge
Rød eller vår nye fine duk med røde bære, elegante Rila servise og dekorative serviettholdere med røde sløyfer er oppskriften på tradisjonell julehygge. Pynt bordet med girlandere med røde bær, høye festlys og bestikk i gull for hakket mr moderne og lekkert uttrykk. Julekuler og granbar er enkelt men dekorativt og passer godt sammen med den tradisjonelle stilen. Dekketallerkener gjør det litt mer til et festbord. Les mer om den tradisjonelle julestilen her.

Koselig julestemning

En hvit duk er allsidig og et fint blankt canvas for en enkel og ren borddekking til en av julens måltider. Med vårt koselige God jul servise eller Rila Forest settes den fine julestemningen med en gang. La det røde spille hovedrollen med tøyservietter og brikker i tillegg til dekorelementer, mens det hvite og det grønne støtter opp og gir bordet et rent men koselig utrykk fullt av tradisjon og nostalgi.

Pynt tøyserviettene med litt granbar, røde bær eller kanelstang, det gir det lille ekstra på borddekkingen. Ved å bruke gjentagende elementer i borddekkingen skaper du en fin helhet.

Festbord med glitter og glam


Til julens festbord er det gøy å pynte litt ekstra! Det trenger ikke bety at du må kjøpe inn mye nytt, men kombinere pynt og dekor du allerede har på en ny måte. Julekuler for eksempel, er noe alle har og gjør seg veldig fint som bordpynt!

Et tips hvis du vil ta litt av med bordpynten er å starte med en nøytral duk. Vi har en nydelig bomullsduk med lurex-tråd, som gir en fin glittereffekt, som passer perfekt til fest. Velg gjerne et par farger, og hold deg innenfor de fargenyansene. Her har vi gått for rosa og gull som et gjennomgående tema. Forskjellige nyanser av gull på stearinlys og lysestaker gir et lekent og spennende uttrykk til borddekkingen. En lekker glitrende hjort er et lekkert midtpunkt, og party-bonbons får garantert praten i sving rundt bordet.

Finn julestemningen her