Halloween gulrotkake

Til Halloween er det gøy å servere en litt skummel kake! Vår kollega Ida har bakt denne superkule monsterkaken og deler oppskriften med deg. Denne gulrotkaken er ikke for skummel og passer derfor til både store og små rundt bordet.

Til denne oppskrifter trenger du: 
2 stk runde former, Ø:20cm

Se også: Bakeutstyr

Kaken:
4 egg
4 dl sukker
4 dl hvetemel
2ts natron
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 dl solsikkeolje
6dl revet gulrot


Frostingen:
300g romtemperert smør
400g kremost naturell (Philadelphia)
800g melis
1 ts vaniljesukker
1 ss melk (Kan sløyfes)

Pynt:
Marshmallows
Non Stop 
Grillpinner

Se vårt utvalg av godteri til kaken

Kakebunn  fremgangsmåte: 
Egg og sukker mikses til eggedosis. Bland det tørre i en bolle og tilsett i eggedosisen. Deretter tilsetter du olje og vender inn gulrot. Fordel røren i to like former og stek på 180c i ca 35 min. Steketid kan variere fra ovn til ovn. Sjekk med en kakenål/grillpinne om kaken er ferdig. Avkjøles på rist.

TIPS: Imens kaken avkjøles lager du frostingen.

Les også: Huskeregler for Halloween

Frosting - fremgangsmåte: 
Pisk romtemperert smør og melis hvitt, tilsett deretter vaniljesukker og kremost og rør til jevn blanding. Melken kan du bruke til å justere tykkelsen på kremen. 
Tilsett konditorfarge/fargepasta. Ikke pisk for mye etter du har tilsatt kremosten, da kan kremen skille seg.

Tips: Har du glemt å romtemperere smøret på benken kan du skive opp smøret med en ostehøvel. Da romtempereres det på et blunk!

Prøv også våre saftige Halloween-muffins

Dekorering - fremgangsmåte: 
Legg en kakebunn på et kakefat. Fyll et lag frosting, og legg den andre bunnen oppå. Dekk hele kaken med et lag frosting. 

Bruk en sprøytetipp og lag "monsterpels". Start nederst på kaken og sprøyt ut "pelsen" slik at den overlapper oppover kaken til hele er dekorert. Kaken holder seg godt i kjøleskap i flere dager dersom det skulle bli noen rester. 

Mer inspirasjon til Halloween

Som utstikkende øyne kan du bruke kjærlighet på pinne som du dekker med f.eks farget marsipan, eller sugerør/grillpinner med marshmallows og nonstop på. Nonstopen kan du feste med litt smeltet sjokolade. Tenner lager du ved å klippe marshmallows i to.

Morsom oransje monsterkake til halloween -gulrotkakeSe også oppskrift på sjokolademuffins og gelè som er pyntet for halloween