Halloween sjokolademuffins

Vår bakeglade kollega Ida har bakt supergode og småskumle sjokolademuffins og deler oppskrift med deg. Perfekt å servere til årets halloweenfest.

Oppskriften gir ca 12 muffins


Muffins:
100g hvetemel
20g kakao 
140g sukker
1,5ts bakepulver
1 stort egg eller 2 små (romtemperert)
40g smør (romtemperert)
1ts vaniljesukker
1,2dl helmelk eller fløte

Se også: Bakeutstyr

Frosting: 
50g smør (romtemperert)
150g melis
100g kremost (Philadelphia)

Tips: Har du glemt å romtemperere smøret på benken kan du skive opp smøret med en ostehøvel. Da romtempereres det på et blunk!

Fremgangsmåte muffins: 
Bland det tørre sammen med smør i en bolle til det har sandaktig konsistens, bruk gjerne en mikser på lav hastighet. Bland det våte sammen og tilsett gradvis i det tørre. Vispes sammen i et par minutter til en jevn konsistens. Ikke visp for mye, da kan de bli seige. Fordel ca 2 ss i hver form og stek på 170°C i 22 min. Steketid kan variere fra ovn til ovn. Test om muffinsene er ferdig stekt med en kakenål.

Fremgangsmåte frosting: 
Pisk smør og melis hvitt, tilsett så kremosten og bland sammen på lav hastighet slik at kremen ikke skiller seg. Fordel 1-2 ss med frosting på hver muffins (de må være helt avkjølt, ellers smelter den) med en spatula/kniv. Kjevle marsipanen og stikk ut sirkler (kan bruke toppen av et glass) som legges over kremen. Bruk en tannpirker til å lage kloremerker i marsipanen, og Konditorfarge/fargepasta for å lage "blod".

og helt til slutt... Server og imponer!

 

Les også: Halloween med familien

NLL-20279_2.jpgSe også oppskrift på skummel gele og superkul monsterkake til halloweenfesten!