Bilkake
Bilkakeform, egg, smør, sukker, melk, stek, pynt og voila! Festens kuleste kake er superenkel å lage.
Sjokoladekake til bilform
Ingredienser:
2 egg
2,25 dl sukker
150 g smør
1,75 dl melk
3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
Fremgangsmåte:
Egg og sukker vispes til eggedosis. Smelt smøret og ha i melken i kjelen, avkjøl noe.
Bland det tørre sammen. Ha vekselvis inn det tørre og smør/melke blandingen i eggedosisen, bland godt.
Spray formen med formfett eller bruk smør før bruk. Ha røren i kakeformen. Stek kaken ved 175°C i ca. 20-30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Snu kaken på et kjøkkenhåndkle og la den avkjøle seg i formen. Kaken skal enkelt kunne tas ut av formen, bruk eventuelt en liten butt kniv for å løsne forsiktig.
Utskjæringene i formen gjør det enkelt å pynte. Bruk linjene og sprøyt på en smørkrem i de fargene som passer. Her er det mange muligheter.
Les også: Festlige serveringstips til bursdagen