Eplecrumble
En lun og rustikk eplecrumble med pecannøtter er en rask og enkel dessert som smaker fantastisk! Ekstra godt blir det med litt vaniljeis ved siden av.
Dette trenger du:
Smuldredeig:
100 g romtemperert smør
100 g sukker, gjerne brunt sukker
80 g hvetemel
80 g havregryn
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
Eplefyll:
5 epler
3 ss sukker, gjerne brunt sukker
1 ts kanel
1 ss sitronsaft
1 ss smør
Pecannøtter til pynt
Slik gjør du det:
- Skrell eplene og skjær dem opp i like store terninger.
- Bland eplene sammen med sukker, kanel og sitronsaft.
- Smør paiformen med smør og hell deretter i eplefyllet.
- Bland sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen over eplefyllet.
- Stek eplecrumblen ved 190 grader i ca. 35 minutter eller til toppingen er gyllen og sprø.