Eplegløgg med sitron og ingefær

Deilig og forfriskende eplegløgg lager du enkelt selv! Kanel, kardemomme, nellik og stjerneanis får rommet til å dufte av jul, og smaker himmelsk sammen med syrlig eplejuice og sitron. Nytes gjerne i sofaen under pleddet, men en god julefilm på tv´n. Eller så er det også den perfekte velkomstdrinken.

Ca 5 porsjoner

Du trenger: 

1 L eplemost 
1 stk kanelstang
10 stk hel nellik
5 stk hel kardemomme
2 stk stjerneanis
1/2 sitron (saft og skall)
1 liten bit ingefær

Slik gjør du:

  1. Ha eplemost og krydder i en kjele. Ha i saft og skall fra en halv sitron (pass på å kun få med det gule skallet). Skrell ingefær og del i mindre biter, og ha i kjelen. 
  2. Varm opp eplegløggen til det begynner å ryke, og la den trekke i 15-20 minutter. Jo lenger gløggen får trekke, jo kraftigere kryddersmak får du. 
  3. Pynt gjerne med en epleskive og kanelstang.
  4. Server i fine glass og nyt!