Eplegløgg med sitron og ingefær
Deilig og forfriskende eplegløgg lager du enkelt selv! Kanel, kardemomme, nellik og stjerneanis får rommet til å dufte av jul, og smaker himmelsk sammen med syrlig eplejuice og sitron. Nytes gjerne i sofaen under pleddet, med en god julefilm på tv´n. Eller så er det også den perfekte velkomstdrinken.
Ca 5 porsjoner
Du trenger:
1 L eplemost
1 stk kanelstang
10 stk hel nellik
5 stk hel kardemomme
2 stk stjerneanis
1/2 sitron (saft og skall)
1 liten bit ingefær
Slik gjør du:
- Ha eplemost og krydder i en kjele. Ha i saft og skall fra en halv sitron (pass på å kun få med det gule skallet). Skrell ingefær og del i mindre biter, og ha i kjelen.
- Varm opp eplegløggen til det begynner å ryke, og la den trekke i 15-20 minutter. Jo lenger gløggen får trekke, jo kraftigere kryddersmak får du.
- Pynt gjerne med en epleskive og kanelstang.
- Server i fine glass og nyt!