17.mai: Gulrotkake med kremglasur

Lag saftige gulrotkaker som er pyntet til fest!

2 stk runde former Ø:20cm

Kaken:
4 egg
4 dl sukker
4 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 dl solsikkeolje
6dl revet gulrot

Egg og sukker mikses til eggedosis. Bland det tørre i en bolle og tilsett i eggedosisen. Deretter tilsetter du olje og vender inn gulrot. Fordel røren i to like former og stek på 180c i ca 35 min. Steketid kan variere fra ovn til ovn. Sjekk med en kakenål/grillpinne om kaken er ferdig. Avkjøles på rist. Imens kaken avkjøles lager du frostingen.

Frostingen:
250g romtemperert smør
250g kremost naturell (Philadelphia)
500g melis
1 ts vaniljesukker
1 ss melk (Kan sløyfes)

Pisk romtemperert smør og melis hvitt (ca 4-5 minutter), tilsett deretter vaniljesukker og kremost og rør til jevn blanding. Melken kan du bruke til å justere tykkelsen på kremen. Ikke pisk for mye etter du har tilsatt kremosten, da kan kremen skille seg.

Legg et godt lag fyll på kakebunnen før du legger den andre kaken oppå. Fordel så et godt lag frosting over hele kaken med en spatula eller kniv.

Vi har pyntet med bær og friske urter. Her kan du bruke f.eks rosmarin, sitronmelisse eller spiselig lavendel.

gulrotkake_3.jpggulrotkake_2.jpggulrotkake_1.jpg