Hjemmelaget focaccia

Lite slår et deilig, hjemmelaget Focaccia-brød. En liten skål aioli eller litt godt smør så har du nesten et fullverdig måltid spør du oss! Focaccia er et saftig, italiensk brød og vi laget dette på tradisjonelt vis med flaksalt og frisk rosmarin på toppen før vi også drysset over Nille sitt pastakrydder før steking, men toppingen kan nærmest varieres i det uendelige. Et must på ethvert tapasbord, deilig alene eller som tilbehør til supper eller pastaretter.

Ingredienser til en langpanne:

 

1 kg hvetemel

1 pose tørrgjær

1,5ts salt

8 dl lunket vann

1 dl olivenolje

 

Topping:

1 dl olivenolje

Flaksalt

Frisk rosmarin eller annen ønsket topping.

 

Slik gjør du:

  • Steg en: Bland sammen mel, gjær og salt i en kjøkkenmaskin. Tilsett lunket vann og olje og elt deigen på lav til middels hastighet i minst 10 minutter til den er smidig. Ved å la deigen være betydelig mer klissete/bløt enn tradisjonell brøddeig oppnår du den myke og deilige konsistensen. Bruk gjerne en deigskrape og skuff deigen over på en bakepapirkledd lang-panne. Ta litt olje på hendene og skyv deigen utover i formen. Hev i 30-45 min alt etter hvor god tid du har.

 

  • Steg to: Bruk fingertuppene dine og trykk mange hull/dumper i deigen. Hell over god olivenolje og dryss på salt, pastakrydder og frisk rosmarin eller ønsket topping. La deigen heve i ytterligere 30-45 min før du steker den på midterste rille i ovnen 225°ca 25 minutter. Test om brødet er ferdig med å banke lett på toppen. Om det har en hul lyd er det ferdig. Avkjøles på rist (obs, fjern også bakepapiret så det ikke blir kondens under brødet).

 

foccaccia.jpg