Mango og pasjonsfrukt-kake

Trenger du en påskekake du kan spise med god samvittighet? Da anbefaler vi denne på det sterkeste! En herlig rawfood kake med deilig smak av mango og pasjonsfrukt.

Bunn
3,5 dl havregryn
2,5 dl tørket mango (grovhakkes)
1,5 dl bokhvete
2,5 dl mandler
20 myke dadler uten sten
½ ts salt
½ ts vaniljepulver
2 ss mandelsmør
2 ss agavesirup eller fibersirup

Slik gjør du
Kjør alle ingredienser unntatt fibersirup til alt er hakket opp og er godt blandet. Tilsett agavesirupen på slutten slik at deigen blir mer klissete og samler seg.

Kle en kakeform og klem massen utover og litt opp langs kantene på en rund spring-form.

Sett bunnen kaldt i kjøleskap eller fryser mens du lager fyllet/kremen.

Fyll/kremen
Skrap ut fruktkjøttet ut av 4 pasjonsfrukter og varm de lett i en kjele for å frigjøre saften. Ved å bruke en stavmikser på de kan du enklere få frigjort all fruktsaften. Sil vesken over i en bolle og tilsett de øvrige ingrediensene.

7 dl fersk eller opptint fryst mango.
3 dl bløtlagte cashewnøtter
½ ts malt gurkemeie
½ dl smeltet kokosolje
2 ss sitronsaft
2 ss agavesirup
½ ts vaniljepulver
En liten klype salt.

Bruk en blender eller foodprosessor og kjør alle ingrediensene sammen til en fløyelsmyk, luftig og gul krem. Fordel kremen over bunnen og sett kaken i fryseren noen timer eller over natten. La den tine sakte et par timer i kjøleskapet før servering.

Mango_pasjonsfruktkake.jpg