Matpakketips

En matpakke trenger ikke være en tørr brødskive med svett gulost! Den kan være både fargerik og fristende, og et lite høydepunkt i løpet av dagen. Perfekt for små, sultne skolehelter som trenger påfyll, eller etter en formiddag på kontorstolen. Her er våre tips for å få den evige matpakke-karusellen til å bli litt lettere.

  1. Planlegg i forveien. Det er lurt å planlegge litt for uken som kommer, så blir det litt lettere om morgenen. Ta en titt i kjøleskapet på lørdag, så rekker du å handle inn, hvis du ikke har noe som du vet ungene liker på lur.

  2. Varier! Legg opp til at du lager litt ekstra til middag av det som er praktisk å ta med seg i matpakken, litt pasta, kjøttboller, kylling eller nudler kan være fint å ha med, da gjerne sammen med litt ferskt brød og tubepålegg som ungene liker.
  3. Frukt og grønt. Ha alltid med noe oppskåret frukt og grønt. Agurk, gulerøtter og paprika er sikre vinnere, sammen med eple- og pærebåter. Har du ekstra god tid kan du bruke pepperkakeformer og lage figurer av kålrot og eple, for eksempel.

  4. Ta med barna i forberedelsene! Lag sunne eplemuffins med grovt mel, havrevafler eller pizzasnurrer. Dette kan fryses og tas opp kvelden i forveien, perfekt for variasjon i matpakken. Dyrk for eksempel urter, spirer eller salat i vinduskarmen og la barna få smake seg frem til hva vil ha med i matboksen. 

  5. Noe ekstra godt. Innimellom kan man legge ved noe som du vet ungene liker ekstra godt – en smoothie, juice eller favorittyoghurten. Eller noen grove havrekjeks som dere baker sammen på en søndag.

En fin matboks og en drikkeflaske som holder drikken kald er også fint å ha. Lykke til med matpakkelaging!