Hurrakake
Ingen nasjonaldag uten en flott festkake! Hurrakake i langpanne passer perfekt til den store dagen og er praktisk å ta med seg om den må fraktes.
INGREDIENSER
Kake:
5 egg
7,5 dl sukker
420 g smør
10 dl hvetemel
5 ts bakepulver
5 ts vaniljesukker
5 ss kakao
4 dl melk
Glasur:
250 g smør
600 g melis
200 g dronningsjokolade (2 plater)
4 ts vaniljesukker
8 ts sterk kaffe
Dekor:
4 pakker bringebær
2 pakker blåbær
mini marshmallow
SLIK GJØR DU:
Start med å smelte og avkjøle smøret.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Rørdet smeltede smøret i eggedosisen.
Sikt sammen de tørre ingrediensene
og bland i vekselvis med melken.
Rør til røren er jevn og klumpfri.
Hell deigen i en smurt langpanne
(formen vår er på 33,5x25,5x5cm,
gir nokså høy kake).
Stekes midt iovnen ved 180°C i 30-40 min. (sjekk
med kakenål at kaken er gjennomstekt).
Avkjøles i formen. Hvelv kaken
ut av formen.
Til glasuren smeltes først smøret i en
liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett
oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen
har smeltet. Bland deretter i melis,
vaniljesukker og kaffe. Rør til glasuren
er glatt.
Smør glasuren over den avkjølte
kaken.
Dekorer kaken med bær og
marshmallow i rødt, hvitt og blått og
din hurra kake er klar for fest...
Dekket for feiring - gratulerer med dagen!