Magiske Oreo-oppskrifter

Oreo-kjeksen kan brukes til mye mer enn å dyppe i melk! Her får du tre forslag til superenkle og fantastiske oppskrifter med den gode sjokoladekjeksen.

Du trenger ikke mange ingredienser for å skape magi med Oreo-kjeks. Enten du bare vil kose deg litt selv eller by gjester på noe godt, kan kanskje disse tipsene være noe for deg!

Oreo-trøfler

24 kuler

Du trenger:
125 gram kremost, romtemperert
18 Oreo-kjeks, knust til fine smuler
2 plater kokesjokolade, smeltet

Slik gjør du:
Bland kremosten og mesteparten av kakesmulene godt sammen. Form 24 runde kuler og dypp dem i smeltet sjokolade. Legg kulene på bakepapir og strø over resten av smulene.
Sett dem i kjøleskap i omlag 1 time. Oppbevares i kjøleskap i en tett boks eller glasskrukke. 

Oreo-parfait med jordbær

4 personer

Du trenger:
Ca 16 friske jordbær, deles i skiver
1 boks kremfløte, piskes til krem med litt vaniljesukker
8 Oreo-kjeks, knust til grove smuler

Slik gjør du:
Legg Oreo-smuler i bunnen av et romslig glass eller dessertskål. Legg et lag med krem over, og deretter jordbærskiver på toppen. Husk å sukre jordbærene først hvis de er syrlige på smak. Du kan gjerne lage flere lag i glasset, bare repeter mønsteret. Settes i kjøleskap fram til servering.

 

Milkshake med Oreo

4 glass

Du trenger:
4 ss sjokoladesaus
8 Oreo-kjeks
2,5 dl melk
5 dl iskrem, myknet

Slik gjør du:
Ta en spiseskje sjokoladesaus i hvert av de 4 glassene. Rull rundt på glasset så du dekker bunnen og sidene med sjokolade. Del 4 kjeks fint opp og sett til side. Del de andre 4 kjeksene i kvarte biter og ha i en blender sammen med melk og iskrem. Bland til det er jevnt. Hell i glassene og topp med de hakkete kjeksene. Serveres med en gang!