Oreokake

En fluffy og god sjokolademoussekake med oreokjeks. En populær kake for både små og store, perfekt til alle anledninger!

Dette trenger du: 

Bunn

  • 350 g Oreokjeks
  • 100 g smør, romtemperert

Ostekrem

  • 200 g kremost
  • 75 g melis
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g Oreokjeks

Sjokolademousse

  • 5 stk eggeplommer
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 1,5 dl kremfløte
  • 2 ss melis

Topping

  • 50 g Oreo kjeks
  • 2 dl kremfløte

Slik gjør du:


1. Ha kjeksen i en kjøkkenmaskin sammen med det romtemperert smøret. Fordel massen i en rund kakeform (24 cm) som du setter rett på et kakefat. Trykk kjeksmassen utover og sett den i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

2. Bland kremosten med melisen og rør godt sammen til osteblandingen blir jevn. Pisk kremfløten og vend den forsiktig inn i osteblandingen. Ha ostekremen over kjeksbunnen og stikk deretter grovt hakkede kjeks ned i ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

3.Finhakk kokesjokoladen og smelt den i et vannbad eller i mikrobølgeovn. La det avkjøles noe. Ha eggeplommene i en bolle sammen med melisen og 0,5 dl kremfløte, og visp lett sammen. Hell så den smeltede sjokoladen i eggeblandingen mens du rører hele tiden.

4. Pisk resten av kremfløten. Når sjokoladeblandingen er lunken vender du forsiktig inn kremen med en slikkepott. Dette helles over oreokaken som neste lag. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademoussen har stivnet, etter ca. 30-60 minutter.

5. Før servering pisker du 2 dl kremfløte som du fordeler over kaken og pynter med resten av kjeksen som du grovhakker, knekker opp eller finhakker, her gjør du det du selv ønsker.  

Vel bekomme! 

oreokake.jpg