Nydelig påske-rullekake

Lag en påske-rullekake med herlig sjokoladekrem, perfekt til alle påskens mså og store øyeblikk! Pynt med dekorative spiselige egg av marsipan, sjokolade eller annet godt.

Til kaken:

4 egg
 120gr sukker (1 1/4dl)
 120gr hvetemel (2,5dl)
 0,25ts bakepulver


Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Lag gjerne sjokoladekremen/fyllet på forhånd så du har det klart.
 
Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis.
Sikt sammen de tørre/øvrige ingrediensene og vend det forsiktig inn i eggedosisen for hånd med en slikkepott.
Bre røren utover en langpanne, kledd med bakepapir og stek kaken midt i ovnen i 8-10 minutter.
Når kaken tas ut av ovnen, strø sukker over kaken og dekk den med et nytt bakepapir. Legg en rist på toppen av kaken og vend den opp-ned. 
Ta av bakepapiret som ble brukt under stekingen og la kaken skli ned fra risten så den ligger flatt på et solid underlag. Legg langpannen over kaken til kaken er avkjølt, da holder kaken seg og er enklere å rulle.
Smør et tynt lag av den nydelige sjokoladekremen på kaken og bruk bakepapiret under kaken til å rulle den sammen. Pakk kaken stramt inn i papiret og legg den kjølig med skjøten vendt ned.
Før servering eller etter noen timer kjølig, pynt kaken. Bruk gjerne en sprøytepose med en dekorativ tupp og pynt oppå og rundt kaken etter ønske. 
Det er også nydelig å pynte med ulike dekorative spiselige egg av marsipan og annen godt.


Til sjokoladekremen/fyllet:

Dette er en oppskrift på en supergod sjokoladesmørkrem, som er like god i rullekake som på muffins eller langpannekake!
 
Du trenger:

300gr mykt smør
 500gr melis (en hel pakke)
 50gr bakekakao
 1 ts vaniljesukker eller vaniljestrakt.
 1 pk Philadelfia smøreost, original.
 

Slik gjør du:

Det aller viktigste er at smøret er helt mykt, hvis ikke vil du få klumper i kremen.
Bruk en mikser og kjør sammen smør, kremost, vanilje og kakao til en klumpefri masse. Tilsett gradvis melis mens du pisker til du får ønsket konsistens.
Sett gjerne kremen kaldt til den skal brukes. Kremen kan lages på forhånd og holder seg noen dager i kjøleskap.