Raw bringebærkake

En herlig og frisk bringebærkake som du kan nyte med god samvittighet.

Kakebunn:
2 dl havregryn
2 dl mandler
20 stk. små, friske dadler uten stener.
½ ts salt
½ ts vaniljepulver
1 ss kokosblomstsukker
2 ss agavesirup
1 dl hempfrø


Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene unntatt agave-sirupen sammen i en foodprosessor. Når alt er kjørt sammen tilsetter du sirupen slik at deigen blir mer klissete.

Kle bunnen av en rund eller rektangulær kakeform med bakepapir og klem ut massen til en fast bunn. Sett bunnen kaldt i kjøleskap eller fryser mens du lager kremen.

Bringebærkrem:
8 dl friske eller fryste bringebær
3 dl bløtlagte cashewnøtter
1 dl smeltet kokosolje
3 dråper stevia
½ ts vaniljepulver
2 ss lønnesirup
2 ss sitronsaft
6 stk. små, friske dadler uten sten.

Fremgangsmåte:
Om du bruker bryste bær, tin de først. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en smidig og jevn krem. Fordel kremen over den kalde bunnen. Pynt eventuelt med litt frysetørret bringebær, eller annen ønsket pynt. Om du ønsker en sterkere farge på kremen kan du tilsette litt rødbedtpulver eller kakefarge.

Sett gjerne kaken i fryseren noen timer eller natten over. Tin den sakte i kjøleskap et par timer før servering.

Godt med god samvittighet!

Raw_bringebærkake.jpg