Saftig gulrotkake

Vår kollega Ida har laget en nydelig gulrotkake i anledning 17. mai. Perfekt for feiring av våren og nasjonaldagen. Saftig og pyntet friskt med frukt og bær. En skikkelig forsmak på sommeren!

Gulrotkake.jpg

Til denne oppskrifter trenger du: 
2 stk runde former, Ø:20cm

Kakebunn:
4 egg
4 dl sukker
4 dl hvetemel
2ts natron
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 dl solsikkeolje
6 dl revet gulrot

Slik gjør du:
Egg og sukker mikses til eggedosis. Bland det tørre i en bolle og tilsett i eggedosisen. Deretter tilsetter du olje og vender inn gulrot. Fordel røren i to like former og stek på 180 grader i ca 35 min. Steketid kan variere fra ovn til ovn. Sjekk med en kakenål/grillpinne om kaken er ferdig. Avkjøles på rist.

TIPS: Mens kaken avkjøles lager du frostingen.

Frosting:
250g romtemperert smør
200g Philadelphia
1 ts vaniljesukker
500g melis

Slik gjør du:
Pisk romtemperert smør og melis hvitt, tilsett deretter vaniljesukker og kremost og rør til jevn blanding. Melken kan du bruke til å justere tykkelsen på kremen. Ikke pisk for mye etter du har tilsatt kremosten, da kan kremen skille seg.

Tips: Har du glemt å romtemperere smøret på benken kan du skive opp smøret med en ostehøvel. Da romtempereres det på et blunk!

Dekorering - fremgangsmåte: 
Legg en kakebunn på et kakefat. Fyll et lag frosting, og legg den andre bunnen oppå. Dekk hele kaken med et lag frosting. 

Kaken holder seg godt i kjøleskap i flere dager dersom det skulle bli noen rester. 

Pynt:
Det du måtte ønske av frukt og bær.