Saftige kanelboller

Luftige og saftige kanelboller (eller kanelsnurrer) er den beste søndagskosen! Disse bollene kan lett fryses ned slik at du er klar for hyggelig og uventet besøk.

Kanelboller er noe av det beste som finnes, og denne oppskriften gir et skikkelig saftig resultat. Hos oss finner du alt utstyret du måtte trenge til ditt bakeprosjekt: Fine forklær, bakeboller, sleiver, kakefat, bakerist, grytevotter og pent servise til bollene skal nytes av store og små. Se alt bakeutstyr her. 

Oppskrift til ca 24 boller: 

150 g smør, romtemperert i terninger
5 dl melk
25 g gjær
en klype salt
1 dl sukker
ca 900 g - 1 kg hvetemel
1 ts kardemomme

Fyll: 
100 g smør, romtemperert
1 dl sukker, bruk gjerne brunt sukker
2 ss kanel

egg til pensling 

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene i bakebollen (med unntak av smør) og kjør blandingen på lav til middels hastighet i ca 10 minutter. 

2. Tilsett smøret og kjør blandingen på ytterligere 10 minutter. Dekk over bakebollen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og sett den på et lunt sted. La deigen heve til ca dobbel størrelse. Det tar ca en time. 

3. Elt deigen over på et lett melet underlag og del den i to. Kjevle ut hver del til ca 40 x 60 cm og smør fyllet utover slik at det er jevnt fordelt. Rull deretter deigen sammen og skjær den i ca 2 cm brede biter. 

4. Kle stekebrettene med bakepapir. Legg bollene med snittflaten ned på et stekebrettene og legg et rent kjøkkenhåndkle over. Sett brettene på et lunt sted til heving. 

5.La bollene heve minst en halvtime, gjerne lengre om du har klarer å vente. Skru ovnen på 200 grader og stek dem i 10-12 minutter på midterste rille. Avkjøles på rist. 

Server bollene med saft eller kaffe, på verandaen, rundt kjøkkenbordet eller på tur i skogen. Dersom bollene ikke skal nytes med det samme anbefaler vi å fryse de ned så snart de er avkjølte.

miljo-kanelbollenes-dag-nll-23957_jpg.jpg