Vaniljekake med creamcheese frosting

Supersøt påskekake som du kan imponere med.

Til kaken:

5 egg, romtemperert
250g smør, romtemperert
2 ts vaniljeekstrakt
250g sukker
250g hvetemel
2 ts bakepulver


Slik gjør du:

Visp smør og sukker sammen i en bolle, tilsett så egg og deretter resten av ingrediensene og bland til en jevn røre.
Spray formfett i 2 stk 20cm kakeformer og fordel røren i formene. Stekes midt i ovn på 180°C i ca 25 minutter.


Frosting:

400g romtemperert smør
900g melis
300g kremost naturell (Philadelphia)
1 ts vaniljesukker/vaniljeekstrakt
Konditorfarge
1 ss melk (Kan sløyfes)
 

Slik gjør du:

Pisk romtemperert smør og melis hvitt (ca 4-5 minutter), tilsett deretter vaniljesukker og kremost og rør til jevn blanding. Melken kan du bruke til å justere tykkelsen på glasuren. Ikke pisk for mye etter du har tilsatt kremosten, da kan det skille seg. Pisk inn konditorfarge til slutt.
Spre frostingen på en avkjølt kakebunn og plasser den andre bunnen oppå. Dekk så hele kaken og bruk gjerne en spatula for et jevnt resultat. Fyll en sprøytepose med frosting og dekorer etter ønske. Øyne, nebb og føtter er av farget marsipan.