Luftig sukkerbrød

Luftig og godt sukkerbrød lager du enkelt selv! Del det i flere deler og fyll med deilig fyll. Dekk med krem for en klassisk bløtkake, eller prøv vår vri: rosa smørkrem!

Kakeform 20 cm:
4 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis (tar ca. 5 min med kjøkkenmaskin). Bland det tørre sammen  og vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott, ikke bland mer enn nødvendig, men pass på at alt melet er vendt inn.

Ha deigen i kakeformen som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 30-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Snu kaken på et kjøkkenhåndkle og la den avkjøle seg i formen. Skjær så kantene løs fra formen og åpne forsiktig.

La sukkerbrødet avkjøles skikkelig i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del i to eller tre bunner og fyll og pynt etter ønske. Her har vi brukt pisket kremfløte tilsmakt litt melis og jordbærsyltetøy i fyllet, og rosa smørkrem som glasur og pynt.

NLL-11493_2.jpgSmørkrem

 Ingredienser:

100 g meierismør
300 g siktet melis
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss melk eller annen væske
Gelefarge

 Fremgangsmåte:

Pisk temperert meierismør og melis til det er jevnt blandet (smøret må være temperert for å få rett konsistens). Ønsker du farge på kremen, tilsettes dette nå (se nedenfor under variasjoner). Tilsett så væsken litt etter litt. Pisk raskt sammen (gjerne i en kjøkkenmaskin) til kremen er lett, luftig og smidig og god å jobbe med (ca. 10-15 min.)

Variasjoner:

Bytt gjerne melken med en væske som kokosmelk, fløte, fruktjuice, sitronsaft etc.

Farge kan også tilsettes (mengde etter ønske, men en stor knivsodd holder ofte). Tilsetter du flytende farge, må du holde igjen like mye væske som du tilsetter farge. Hvis ikke blir kremen for tynn. Bruker du de amerikanske geléfargene, holder kremen konsistensen bedre.

 Smaksessenser kan også brukes.