Vaniljemuffins med kremostglasur

Muffins er en sikker vinner i barnebursdag! Gjør de ekstra fine (og ekstra gode) med en kremostglasur i barnets favorittfarge.

(Oppskriften på cupcakes er fra The Hummingbird Bakery, og den er så god!)

  • 120g hvetemel
  • 140g sukker
  • 1,5ts bakepulver
  • 40g smør (romtemperert)
  • 1,2 dl helmelk
  • 1 stort egg eller 2 små (romtemperert)
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt eller 1 ts vaniljesukker

Bland det tørre sammen med smør i en bolle til det har sandaktig konsistens, bruk gjerne en mikser på lav hastighet. Bland det våte sammen og tilsett gradvis i det tørre. Vispes sammen i et par minutter til en jevn konsistens. Ikke visp for mye, da kan de bli seige. Fordel ca 2 ss i hver form og stek på 170°C i 22 min. Steketid kan variere fra ovn til ovn. Test om muffinsene er ferdig stekt med en kakenål.

Kremostglasur

  • 50g smør (romtemperert)
  • 150g melis
  • 100g kremost (Philadelphia)
  • 1 ts vaniljesukker
  • ønsket konditorfarge

Pisk smør og melis hvitt, tilsett så kremosten og bland sammen på lav hastighet slik at kremen ikke skiller seg. Tilsett konditorfarge og rør den forsiktig inn. Fordel glasuren på cupcakes med en skje, eller i en pose med sprøytetip for å lage struktur i kremen.