Verdens beste sjokoladekake
Kakebunn
200 gr smør
2,25 dl vann
4 ss kakao
4,5 dl sukker
4,5 dl hvetemel
½ ts salt
1ts natron
2 egg
1,5 dl rømme
Glasur
200 gr melis
150 gr smør
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
½ tsk salt
1 ss melk
1 ts kald kaffe
Smelt smøret. Ha i vann og kakao og gi et oppkok. Ha så i sukker og la det "smelte" i. Ta kasserollen av platen og ha vekselsvis i mel m/salt og natron (siktes), egg og rømme. Ikke ta alt melet i på en gang. Røren skal være "flytende". Helles i en hjerteform. Stekes ved 200 grader i ca 30 minutter. La kake avkjøle i formen.
TIPS: Om man dobler oppskriften er den passe til en langpanne
Glasur: Smelt smøret. Ha alle tørre ingredienser i en bolle. Hell det smeltede smøret i bollen, rør med en tresleiv eller miksmaster. Tilsett så melk og kaffe.
Pynt med for eksempel bringebær, hjertesjokolade og små godterikuler i forskjellige farger.
TIPS: Hvis du vil feste små kuler på hjertesjokoladen (slik som på bildet), bruk litt smeltet sjokolade til å feste de.