Slik dekker du påskens fineste bord

Dekk et fint bord til påskens måltider! Påskefrokost og påskemiddag er koselige samlingsstunder, uansett om dere er mange eller få rundt bordet. Her får du tips til hvordan du dekker et påskepyntet bord, som egner seg like godt enten du tilbringer påskeferien hjemme, på hytta, på fjellet, ved sjøen eller i byen. Se våre to forskjellige påskestiler - går du for den gule og gode påsken eller en litt mer naturnær stil?

Moderne og naturlig påske

Påskens ene stil har et moderne og naturlig preg, og passer godt inn i interiøret i våre nordiske hjem. Kolleksjonen går i nøytrale og myke farger, som beige og bruntoner, elementer i grønt og et hint av okergul. Friske tekstiler, vårlige blomster, dekor i duse toner og farget glass. Denne stilen er fin sammen med moderne servise og dekketøy - pynt opp med å dandere et lite påskeegg og en tøyserviett i skålen. En vase fylt med gåsunger pyntet med påskeegg gir både påskestemning og en frisk vårfølelse! En blomstrete duk, i gule, beige og brune toner passer fint inn i påsken, men er også en perfekt duk utover våren. Noen påskeharer i nøytrale farger og lyslykter i grønt glass, gjør den naturlige påskestilen komplett.

Se oppskrift på eltefrie rundstykker her. Perfekt til påskefrokosten!

Den gode, gule påsken

Den andre påskestilen er selvfølgelig den gode, gule og tradisjonelle påskestilen. Her er pynten og tekstilene i en varm påskegul tone, og nostalgiske påskekyllinger, søte påskeharer og morsomme tekstilhøner gir skikkelig påskevibber. Denne kolleksjonen bugner av pynt, tekstiler, lys, blomster og vaser du trenger for å lage skikkelig påskestemning hjemme eller på hytta.

Dekk bordet med en frisk gul- og hvitrutet bomullsduk, gule spisebrikker og et lyst hverdagsservise. Lys i staker og lysholdere gir god stemning og påskeharer og -kyllinger gir spisegjestene umiddelbar påskestemning. Pynt gjerne opp hver kuvert med et påskeegg! En krans laget av gåsunger, pyntet med dekoregg og påskekyllinger setter prikken over i´en.

Overrask familien eller imponer gjestene med en nydelig påskekake! Se oppskrift på påskens fineste gulrotkake med påskeegg her.