Skolestart - dette bør du huske

En lang sommerferie er over, og skolestart nærmer seg. Noen starter i nytt klassetrinn, noen på en ny skole, og andre starter på skolen for aller første gang. Dette bør du huske til skolestart.

Skolesekk

En god skolesekk er det viktigste å huske på til skolestart. Bøker og annet utstyr veier mye, og en god sekk tar godt vare på små rygger. Les mer om hvordan du velger riktig skolesekk og hvordan du justerer den til barnet.

Dette bør du pakke i skolesekken:

  • Bøker med bokbind som gjør det enkelt å skille bøkene fra hverandre.
  • Pennal med penner, blyanter, blyantspisser og viskelær.
  • Notatblokker og regneblokker.
  • Matpakke og drikke.
  • Tørre sokker i tilfelle overraskende regn.
  • Eventuelle medisiner barnet trenger i løpet av skoledagen.

Bokbind

Ved skolestart deles alle bøkene til skoleåret ut. Da starter jobben med å legge på bokbind. Bokbind beskytter bøkene, men kan også gjøre det lettere å skille bøkene fra hverandre i skolesekken. Vi anbefaler bruk av bokbind i ulike farger og med ulike boketiketter. Om du ikke vil gjøre jobben med å legge bokbind i papir kan du kjøpe bokbind i tekstil. Da er du ferdig med alle bøkene i en fei, og du er miljøbevisst også.

Les mer om hvordan du legger på bokbind og dekorerer bøkene her.

Innhold til pennalet

Et fint og oversiktlig pennal er viktig i skolehverdagen. Dette er en av tingene som kan være ferdig pakket til skolestart.

Det finnes mange flotte pennal å velge mellom, både runde, firkantede, med etasjer og flere rom, små pennaler og mer romslige varianter.

Blyanter, penner, viskelær og blyantspisser er essensielt innhold i pennalet, og her også er utvalget stort.

Ta med barnet når pennal og innhold skal kjøpes inn. Dette kan være en viktig mental forberedelse på skolestart, og gjør det enda litt mer stas når skolen starter.

Matpakke

Uten mat og drikke duger helten ikke, heter det. En matpakke kan holdes delikat gjennom dagen dersom den pakkes i en lufttett matboks.

Les om hvordan du smører en innbydende matpakke til skolestart.

Det finnes mange matbokser som både er tøffe og funksjonelle. Både de tradisjonelle matboksene, bento-bokser og matbokser med kjøleelement. Disse holder maten frisk gjennom dagen.

Det er også viktig å ha med godt med drikke på skolen, enten på termos eller i flaske. En flaske der man kan fylle på med friskt vann gjennom dagen er smart. Det er også viktig at flasken ikke lekker, så pass på at korken holder tett.

Merking av klær og eiendeler

I barnehagen er det viktig å merke alle klær og eiendeler med navn, og du har kanskje vært flink til dette tidligere. Når barnet nå begynner på skolen er det viktig å fortsette å merke alle klær og eiendeler slik at det ikke blir borte når det blir gjenglemt på skolen eller SFO.

Laptop

En datamaskin til leksene er essensielt, og en laptop er plassbesparende og praktisk. Kalender, lekser og huskelister fra skolen deles elektronisk, og de fleste lekser kan i dag løses på en PC eller Mac. En god datamaskin koster en del, og det er viktig å beskytte den. Invester derfor gjerne i en fargerik PC mappe eller etui.

Husk også å ta backup av viktige dokumenter. En ekstern harddisk kan være en god sikkerhet og backup, helt fra skolestart og til neste ferie.

Vi i Nille ønsker alle lykke til med årets skolestart!