Svale dager i kjøkkenhagen

Sommeren blir tilbragt i Norge i år men det betyr ikke at vi ikke kan drømme oss bort til Middelhavets varme dager og langsomme livsstil. Kanskje noe av det vi liker best er middelhavslandenes tradisjoner med lange, gode lunsjer og sene frokoster i en sval kjøkkenhage. Få inspirasjon til en drømmende sommer blant lavendel, fersk bakst, økologiske tekstiler og summende humler.

I år blir det enda viktigere å ta vare på de små fine øyeblikkene. Ta deg tid til å bake ferskt brød til frokosten som nytes ute – kanskje lar du deg inspirere til å lage brød med middelhavstvist? Unn deg pauser med forfriskende limonade som kan nytes i skyggen av trærne eller under et luftig solseil. Selv om vi ikke kan reise sørover til varmere strøk denne sommeren betyr ikke dette at vi ikke kan skape samme stemningen her hjemme. Har vi mulighet så nyter de fleste av oss nesten alle måltider ute på sommeren, enten det er på terrassen, i hagen, på balkongen, på trappa eller i vinduskarmen.

uterom.jpg
Økologiske tekstiler, lykter i naturmaterialer, bomullspledd og gode sitteputer er med på å gi en helhelt til uttrykket og myker opp.

I Middelhavets ånd har vi laget årets sommerkolleksjon Bris, for å gi deg samme stemning hjemme på ditt uterom. Tonene er lyse og materialene naturlige. Fargene vi har brukt er inspirert av den franske rivieraen med beige, oker, rust og dempet blått. Fargene passere like fint hver for seg eller sammen.

Dekk et herlig sommerbord
Gjenskap enkelt middelhavslandenes ro og behagelige stemning ved å dekke bordet med naturlige materialer som tekstiler i økologisk bomull, jutebrikker og trefjøler laget av Akasietre. Røff opp med gullbestikk og vårt utrolig fine Kyoto servise som endelig er tilbake i våre butikker. Den herlige blåfargen på serviset drar assossiasjoner direkte til Middelhavets blåfarge. For det dekte sommerbordet er tekstilserien vår Havbris perfekt. Serien er Øko-Tex sertifisert og gjør godt både for øyet og hjerte. Kyoto servise og fjøler av akasietre er det perfekte komplement til Havbris.

kyoto.jpg
Nyhet - endelig er Kyoto-serviset er tilbake 

Engans.jpg
Nyhet - bærekraftig palmebladtallerkner laget av nedfallsblader fra Arecapalmen. 100% naturlig og komposterbart

Nyt uterommet
Pynt opp uterommet med kurvlykter, stolputer og bomullspledd, så kan det nytes selv om solen har gått ned. Bruk boxputer i trapper eller på verandagulvet for å skape små soner med sitteplasser. Perfekt for morgenkaffen eller kveldspiknik. 

boxputer.jpg
Boksputer kan du ta med deg ut på trappen, ut i hagen eller ut i parken. Finn ut mer.

Aktiviteter
Legg frem aktiviteter i hagen som barna lett kan ta seg til slik at matopplevelsen kan nytes videre. Leker som kubb, ringspill og hageyatzy er absolutte favoritter. Lette å sette seg inn i og det blir garantert god stemning! 

Svale_dager_sommerleker.png
Alle sommerleker 3 for 2 - trelekene er morsomme for hele familien og kubb, hageyatzy og flere hagespill finner du i butikk nå 

Forfriskende limonade

Limonade.jpg

Oppskrift:

For 4 glass limonade trenger du følgende:

5 sitroner
5 dl kokende vann
5 dl kaldt vann
2 ss sukker
Isbiter til servering
1 lime til servering
Ferske urter til servering - gjerne mynte, sitronmelisse eller basilikumblader.

Slik gjør du:
Kok vann og tilsett sukker. 
Rør til alt sukkeret er oppløst og fyll på med 5 dl kaldt vann.
Press all saften fra 5 sitroner i en stor mugge og tilsett sukkervannet.
La limonaden stå i kjøleskapet til den er skikkelig kald, gjerne natten over.
Server med isbiter, friske urteblader, og skiver av lime og sitron. 
Pynt glassene med fargerike sugerør, spiselige blomster og en sitronskive.
Vann, sukker og sitron kan justeres etter smak. 
Forfriskende limonade nytes best sammen med solskinn og gode venner.

piknikkurv.jpg
Fyll piknikkurven med det du trenger for ekstra hygge uansett hvor turen går. 

Se mer til sommerkjøkkenet her

God sommer!