Tips til stranddagen med barna

Strandliv, sol og bading - er ikke det oppskriften på en deilig sommerdag? En dag på stranda er herlig og morsomt, og enda bedre blir dagen om man er litt forberedt. Her får du våre tips for en vellykket dag på stranda for hele familien.

Du kjenner deg sikkert igjen i hverdagsstresset med alt som skal gjøres for å få familien ut av huset, og sommeren er intet unntak. Når det kommer en varm og solrik dag er vi kjappe med å komme oss på stranden og nyte dagen der. For mange kan det være krevende logistikk å passe på at alle har det de trenger for en fin dag sammen utendørs. Her har vi derfor samlet våre tips for vellykket dag på stranda for hele familien!

Huskeliste:

  • Kjølebag med fryseelementer, mat og drikke
  • Solkrem (ta på første lag hjemme)
  • Piknikpledd, håndklær og solstoler
  • Badedyr og -leker
  • Bøtte, spade og strandleker
  • Parasoll eller UV-telt
  • Våtservietter og en liten søppelpose

1. Mat og forfriskende drikke

Kald drikke og god mat er første bud for en vellykket dag i solen. Med en kjølebag med fryseelementer holder du drikken kjølig og unngår svette matpakker. Vi har også et sort utvalg av termoflasker som holder drikken kald (eller kaffen varm) i flere timer. Hva med å lage smoothie med litt frossen frukt eller bær, og ha på en termoflaske? 

Et annet tips er å fryse ned isbiter i isbitformer som du kan ha i drikkeflaskene - eller hva med å fryse ned biter av bær i isbitene? Det setter god smak på vannet og er ekstra gøy for barna.

Kjølebagen egner seg også perfekt for oppbevaring av vått badetøy på vei hjem. Vi har flere flotte kjølebager, i forskjellig farger og fasonger. Husk å ta med engangsservise eller piknikservise. Vi har et flott servise i bio-basert plast, perfekt for å ta med på stranda eller på piknik.

2. Ta på solkrem før dere drar hjemmefra

Ta på solkrem før du drar hjemmefra, så får solkremen tørket inn i huden. Dette er lett å glemme eller nedprioritere, men er gull verdt når dere kommer på stranda og barna helst vil sette i gang med lek og bading med én gang. Og det er vel ingenting som er mer irriterende enn sand i solkremen.

3. Noe å sitte på

Noe godt å sitte på er viktig for både små og store stumper. Et piknikpledd er et must! Våre piknikpledd har en myk og deilig overside i fleece og en vannavvisende bakside. Ha gjerne en strandmadrass og et strandhåndkle oppå, for et enda mykere underlag. Hvis du liker det ekstra mykt og godt tar du med en av våre lekre benkeputer - da snakker vi skikkelig komfort! En solstol eller sittepute er godt å ha for de voksne, så kan du forhåpentligvis lene deg tilbake og nyte solen et lite øyeblikk mens barna leker og bader. 

4. Leker for store og små

Leker og aktiviteter er viktig å huske på. Det er gøy for barna og kanskje rekker du å slappe av litt mens barna koser seg med badeball og vannpistoler. En stor lama- eller tucan-badering, loungestol, eller rett og slett bare bøtte og spade, er knall for aktive strandløver. Badering og armringer er også trygt å ha når de små skal leke i vannet. Et par svømmebriller kan også være morsomt, for å studere livet under vann.

Litt ekstra aktiviteter utover bading er også bra å tenke på. Strandtennis, såpebobler eller et glidefly kan underholde både store og små. Har du en liten naturforsker i hus, kan det være spennende å studere insekter nærmere i vårt insektsbur. Bare husk å slipp de ut igjen! Ved lange stranddager passer det utmerket å ta en familieduell i ringspill eller bowling.

Leker til stranddagen