Få stylistens tips til borddekking

Få tipsene du trenger for å lage det stiligste julebordet - i en ren naturlig nordisk stil eller med tradisjonell julepynt.

– Uansett hvordan du velger å pynte til jul, kan du skape dynamikk på bordet ved å velge ulik høyde og ulike former på lysene og pynten du bruker, sier grafiker og stylist Lena Tjelmeland i Nille.

Tre, kongler og kvister er en del av den norske og nordiske naturen, som vi gjerne drar innomhus i juletiden. Det er mange måter å bruke det på for å pynte til den koselige høytiden.

– Du kan la deg inspirere av både farger og teksturer fra naturen når du skal pynte bordet til jul, om du ønsker en nordisk stil, sier Tjelmeland.


ANNERLEDES PYNT: Det kan være lurt å tenke utenfor boksen når du skal pynte bordet. Kjøp for eksempel grønne og hvite juletre i keramikk for å pynte opp bordet sammen med telys. 

/globalassets/media/18.45-media-forjulstid/media-uke-50--julehoytiden/vg-partnerstudio/webgrafikk_uke_50_vg_partnerstudio6.png
/globalassets/media/18.45-media-forjulstid/media-uke-50--julehoytiden/vg-partnerstudio/webgrafikk_uke_50_vg_partnerstudio7.png
Tradisjonell jul
/globalassets/media/18.45-media-forjulstid/media-uke-50--julehoytiden/vg-partnerstudio/webgrafikk_uke_50_vg_partnerstudio2.png
/globalassets/media/18.45-media-forjulstid/media-uke-50--julehoytiden/vg-partnerstudio/webgrafikk_uke_50_vg_partnerstudio3.png

Et godt tips for å skape dynamikk på bordet er å bruke forskjellige høyder og ulike former på lys og pynt.

– Samtidig bør du tenke komposisjon, og heller sette ting i gruppe i stedet for å spre det mye på bordet, sier stylisten.

Du kommer veldig langt med lys og noen innslag fra naturen, ifølge Romberg-Andersen og Tjelmeland.

Vil du ta bordpyntingen helt ut og gå for en skikkelig tradisjonell julestil, må du tenke rødt. Røde julekuler på et kunstig juletre, som du kan kjøpe i ulike høyder hos Nille, nisser og røde duker.

 Å bruke en rød brikke gir kontrast til trebordet. Bruk gjerne både serviett og et fint kjøkkehåndkle på tallerkenen som du setter fram for gjestene. Her ser du også at det er brukt et litt utradisjonelt rødt fat på bordet. 

Romberg-Andersen anbefaler å bruke ulike servietter i både rødt og med nissemønster for å skape en variasjon i bordpynten.

– Samtidig vil stakelys og kubbelys skape riktig stemning på bordet. Det er fint å dra inn både gull- og sølvfarger på lysfat og lysestaker, sier Tjelmeland.

Foto: VG Partnerstudio

nordisk jul
/globalassets/media/18.45-media-forjulstid/media-uke-50--julehoytiden/vg-partnerstudio/webgrafikk_uke_50_vg_partnerstudio4.png
/globalassets/media/18.45-media-forjulstid/media-uke-50--julehoytiden/vg-partnerstudio/webgrafikk_uke_50_vg_partnerstudio5.png