8 tips til organisering på kjøkkenet

Har det blitt kaos i hyller, skuffer og skap på kjøkkenet? Et organisert og ryddig kjøkken gjør hverdagen mer effektiv, og gir ro i sjela. Åpen oppbevaring på kjøkkenet er både trendy og praktisk, men det krever orden og organisering for at det ikke skal se rotete og uoversiktlig ut. Her finner du 8 enkle tips for å holde god orden på kjøkkenet.

1. La fine og praktiske glasskrukker stå fremme

Bruk fine og praktiske glasskrukker til oppbevaring av matvarer. Du ser enkelt hva som er inni og hvor mye du har igjen av matvaren, samtidig som de gir et dekorativt preg. Velg moderne detaljer som gull eller tre, og kombiner forskjellige størrelser.
 
2. Hold orden i åpne kjøkkenhyller

Ikke stapp for mye inn på kjøkkenhyllene dine. La det være plass til litt luft – dette er mer behagelig få se på, og skaper en bedre atmosfære på kjøkkenet ditt. Dette gjelder forøvrig for både skuffer og skap, selvom det kan være fristende å fylle opp til randen. Begynner det å bli litt vel fullt kan det være et tegn på at det er på tide å rydde!

3. Lek deg med teksturer og materialer

La krukker, kurver og bokser med harde overflater som glass, plast og metall bli myknet opp i selskap med kjøkkentekstiler, kurver av filt, og skjærebrett av tre. Forskjellige teksturer, og en miks av forskjellige materialer, skaper kontraster og gir deg rom for variasjon på det du vil ha i hyllene.
 

Kjøkkenoppbevaring

4. Velg noen få farger

For å skape orden, både for øyet og i hyllene, hjelper det å holde seg til noen få farger på det som skal få stå fremme. Velg ut noen farger du liker og la fargene gjentas i hyllene. Dette skaper balanse og er mer behagelig å se på. 

5. Ha skjærefjøler i tre synlig

En god skjærefjøl er et helt essensielt verktøy når du lager mat. Samtidig er tre et materiale som gir både varme og tekstur til ethvert kjøkken. Sett skjærebrett i forskjellige former sammen til en gruppe. La dem stå fremme på benken, i dine åpne kjøkkenhyller, eller heng dem på en krok på veggen.

6. Hold orden i kjøleskapet

Ingen liker å kaste mat, men dessverre kaster norske husholdninger alt for mye mat i løpet av et år. Gjennomsiktige plastbokser, som f.eks. Smartstore hjelper deg å holde orden i kjøleskapet. Bruk for eksempel én boks for frukt og én for grønt, én for pålegg, og én for kjøtt- og meieriprodukter. Det blir lettere å holde oversikt over hva som må fylles på, og hva som står i fare for å gå ut på dato. 

7. Hva med alle disse småtingene?

Når du gjør en opprydding blir det alltid noen udefinerte småting igjen til slutt – hva gjør du med disse? Metallkurver, trebokser eller krukker er perfekt for å samle mindre ting, som for eksempel krydderbokser eller kjøkkenredskaper. Dette gir deg raskt oversikt over hva du har, og det gir et mer ryddig og rolig uttrykk.

8. Enkel fornyelse med nye tekstiler

Når kjøkkenet er blitt velorganisert og ryddig er du kanskje sulten på en liten fornyelse? Å bytte ut noen tekstiler, som f.eks. spisebrikker, kjøkkenhåndkle eller bordløper, er en enkel fornyelse som gir det lille ekstra løftet. Et knirkefritt tips for en liten oppfriskning er å bytte ut kjøkkentekstilene med freshe nyheter i sesongens farger.