Oeko-tex

OEKO-TEX® merket gjør det enkelt for deg å velge produkter som ikke er helseskadelige og har mindre negativ påvirkning på miljøet.

Nille har en rekke produkter innenfor sengetøy, puter og dyner, håndklær, bordtekstiler, putetrekk, skinn og andre tekstiler som er Oeko-Tex sertifiserte. Produktene er merket med Oeko-Tex logo på merkelappen og er i tillegg merket på en innsydd lapp i selve produktet.

Hva er Oeko-Tex

OEKO-TEX® er et kvalitetsmerke som står på tekstiler og skinn som er testet for helsefarlige kjemikalier, og skal ikke inneholde allergifremkallende fargestoffer.

Oeko-Tex stiller strenge krav til produkter med dette merket, strengere krav enn fastsatt ved lov. Merkingen skjer etter testing og godkjenning av produktet av en uavhengig part og inkluderer samtlige materialer som inngår i produktet

Oeko-Tex er et internasjonalt test– og sertifisering system. Oeko-Tex har testlaboratorier over hele verden som sørger for like testmetoder og felles standarder. Oeko-Tex er en demokratisk forening som jevnlig diskuterer og stemmer over forbedringer av standarder, testsystemer og testmetoder, basert på ny medisinsk kunnskap om helse- og miljøskadelige stoffer, ny lovgivning om kjemikalier og utviklingen på tekstilområdet. Les mer om Oeko-Tex på deres nettside: https://www.oeko-tex.com/en/

Sertifikatnummer

Alle aktører i verdikjeden (blant annet råvare, spinneri og produksjonssted) må være sertifiserte. Sertifikatnummer og navn på testinstitutt må stå på merkingen av produktet.

Nille har markedslisens for tekstilprodukter og skinnprodukter.

 

Våre markedslisensnummer er Oeko-Tex Standard 100 - SE 18-236 RISE og Oeko- Tex Leather Standard – SE 21-262 RISE IVF.