Nille støtter barnekreftforeningen - halloweenfest på Rikshospitalet

Siden 2012 har Nille samarbeidet med Barnekreftforeningen, og årlig gitt økonomisk støtte til foreningens viktige arbeid. Barnekreftforeningen er en frivillig forening som jobber for å bekjempe barnekreft og gi familier som har barn med kreft den støtten de trenger. Som en del av dette samarbeidet har vi i Nille bidratt til å lage halloween-feiring for barna på Rikshospitalet i Oslo.

Nille støtter barnekreftforeningen - halloweenfest på Rikshospitalet

Til inntekt for Barnekreftforeningen 

Nille markerer Den internasjonale barnekreftmåneden hver september ved å selge foreningens gullsløyfe - det internasjonale symbolet for barn som er rammet av kreft. Inntektene fra sløyfesalget går uavkortet til Barnekreftforeningens arbeid. I år har vi i Nille sammen med Barnekreftforeningen designet et kubbelys med gullsløyfe på, hvor 50% av overskuddet går til foreningen. Lyset kan kjøpes i alle Nillebutikker året rundt, og er et produkt som har blitt godt tatt imot av kunder og medarbeidere. Lyset er et godt produkt å bruke hjemme eller som gave – det gir ikke bare kos og hygge, men støtter og symboliserer noe stort i seg selv. 

Nille er best på feiring 

Hos Nille finner du alt du trenger til årets sesonger, livets små og store anledninger er viktige for oss i Nille – og ikke minst halloween: Gresskar, kostymer, skummel pynt, morsom dekor og spennende halloweenartikler til festen. Halloween er en feiring som blir større og større i Norge, og er en dag mange barn gleder seg stort til. I Nille har vi et ønske om at alle som har lyst til å feire dagen skal få mulighet til det, og tre år på rad har vi arrangert halloweenfest på Rikshospitalet. En prosjektgruppe av Nille-ansatte og produkter donert av Nille til festen forvandlet foajeen på sykehuset til et morsomt halloween-univers. Et arrangement vi i Nille er utrolig takknemlige for å få være en del av.  

«Vi i Barne- og ungdomsklinikken her på Rikshospitalet er utrolig takknemlige for fantastisk god hjelp av Nille, slik at vi for tredje år på rad kunne ha en storslått Halloween-feiring her på sykehuset. Tilbakemeldingene fra store og små har vært mange og meget positive, og vi håper at denne flotte tradisjonen kan fortsette! Slike positive avbrekk, og fokus på å kunne feire på samme måte som alle andre, betyr utrolig mye for pasientene våre. Det skaper glede og fokus på det friske, noe som er målet i vårt arbeid, og som dere virkelig bidrar til!» sier aktivitetsleder på barneavdelingen ved Rikshospitalet, Anders Brørby.

Samarbeidet med barnekreftforeningen 

Kommunikasjonsrådgiver i Barnekreftforeningen, Anja Haug Tronrud, har vært Nilles kontaktperson i mange år. Hun var med på festen, sammen med leder i Barnekreftforeningen Trine Nicolaysen og flere andre fra Sekretariatet.  

Hva er barnekreft? 

-Hvert år får om lag 185 barn under 18 år kreft i Norge. Kreft hos barn og ungdom skiller seg fra kreft hos voksne og de vanligste kreftformene er leukemier, hjernesvulst og solide svulster på ulike organer og deler av kroppen. Barnekreft er den største dødsårsaken blant barn og ungdom i Norge fra 1 – 14 år. Behandlingsresultatene i Norge er i internasjonal toppklasse. Likevel dør fortsatt rundt 20% av barna. Målet for fremtiden er at ingen barn skal dø av kreft,forteller Anja Haug Tronrud.  

Kundene våre kjøper gullsløyfer og kubbelys til inntekt for Barnekreftforeningen, hva går midlene som samles inn til? 

- Midlene vi får inn brukes blant annet til forskning, men også til trivselstiltak og støtteordninger. Barnekreftforeningen jobber for at barna og ungdommene skal få god livskvalitet også etter en sterk kreftbehandling. Men forskning på kreft hos barn og ungdom er fortsatt et lavt prioritert område. Norge ligger langt etter våre naboland når det gjelder bidrag til barnekreftforskning. Aktiv forskning er nødvendig for å fortsatt kunne gi behandling i toppklasse til barna og ungdommene med kreft. Vi ønsker at forskning på barnekreft styrkes og utvides slik at den blir en integrert del av pasientbehandlingen. For å nå målet er vi avhengige av engasjerte partnere som dere som brenner for saken vår. Det har stor betydning for barnekreftforskning fremover.   

- Vi er veldig takknemlige for samarbeidet med Nille. Dere gir et betydelig bidrag hvert år, i tillegg er dere med å synliggjøre og sette fokus på denne viktige saken som trenger oppmerksomhet. På toppen av det hele så sprer dere glede i hverdagen til barna som er på sykehuset gjennom å ta initiativ til feiringer som Halloween. Å skape glede for barn og ungdom med kreft er en av våre viktigste verdier. Det er så flott å se dere engasjere ansatte for denne saken. Tusen takk for jobben dere gjør for oss,avslutter Anja Haug Tronrud.  

 

 

{{ item.Data.CampaignBannerText }}
{{item.Data.Description || item.Data.Name}}

{{item.Data.Brand || " "}}

{{item.Data.MainAttribute || " "}}

{{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}

{{item.Data.CampaignPrice.Amount | number : 2}} {{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}