Pepperkaker i boks, på kopp & på pinne

Pepperkakebaking er en av de hyggeligste førjulsaktivitetene å gjøre sammen med barna. Tradisjonelle pepperkaker i kakeboks er alltid en vinner, men hvorfor ikke prøve pepperkake på pinne i tillegg? Kjevle ut deigen, stikk ut to like figurer og legg en cocktailpinne i mellom.

Etter de er stekt får barna pynte dem med melis, strøssel og nonstop. Garantert barnas favoritt! I år får også koppen med gløgg selskap av en pepperkake. Skjær av en liten stripe på pepperkaken før du steker den, og vipps har du en dekorativ pepperkake som kan sitte på kanten av koppen.

Loading...

Pepperkakeoppskrift:

 

250 g smør

250 g sukker

200 g lys sirup

50 g mørk sirup

2 ts malt kanel

1 ts malt ingefær

1/2 ts malt nellik

1/2 ts malt pepper (kan sløyfes)

2 ts natron

1 ts bakepulver

2 egg

ca 650-700 g hvetemel

Ha smør, sukker og sirup i en kjele og varm opp på middels varme. Pass veldig godt på så ikke blandingen blir for varm og svir seg. Dra kjelen av platen og rør så inn kanel, ingefær, nellik og pepper. Rør deretter i natron og bakepulver og bland godt.

 

Ha i eggene og sikt så i hvetemelet, litt og litt av gangen. Bland det hele sammen, enten for hånd eller med en kjøkkenmaskin, til du har en fast og fin deig. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i minst tre timer, helst over natten.

 

Lag så pepperkaker ved å kjevle ut deigen tynt. Stans ut figurer med pepperkakeformer og stek på 200 grader i cirka 5-8 minutter.