Høstlunsj i hagen

 

Nyt de lune høstdagene med å dekke et vakkert bord i hagen og invitere til utendørs venninnelunsj. For å skape en lun og koselig stemning til høstbordet velger jeg å bruke varme farger som gult, oransje og rustrødt og organiske materialer i bomull, tre og lin. Friske høstblomster fra hagen får pynte opp bordet sammen med levende lys i fargerike glassholdere.

 

En okergul duk og servietter i lin gir et lunt, naturlig uttrykk sammen med store, gode keramikkrus med varm drikke å varme hendene rundt. Myke pledd og skinnfeller hjelper oss å holde varmen i den skarpe høstluften, og levende lys sørger for en ekstra koselig stemning. Noen gode oster dandert på en trefjøl og nykokt kaffe- og vipps så er lunsjen servert!

 

 

Fem favoritter fra høstbordet:

 

- Den vakre presskannen i gullfarget metall skaper, med sine stramme linjer og gyldne skinn, en flott og elegant kontrast til de myke tekstilene i lin og bomull. I presskannen brygger jeg rykende varm, sort kaffe- perfekt å varme seg på i den kjølige høstlufta.

 

- En stor, god skjærefjøl i tre kan brukes både til å tilberede mat og som serveringsbrett til gode oster, spekemat, kaker eller snacks. Det vakre treverket komplementerer det organiske uttrykket i resten av bordstylingen og danner et naturlig midtpunkt på høstbordet.

 

- Den rustikke, sjarmerende glassvasen er perfekt for greiner og langstilkede høstblomster. For å skape en interessant bordstyling er det viktig med elementer i forskjellige høyder, og glassvasen fungerer som et høyt fokuspunkt som løfter inntrykket og skaper et spennende rom også over bordflaten.

 

- Ingen høststemning uten levende lys, og med disse telysholderne i varme farger blir den lune stemningen og helheten i bordstylingen komplett. Blafrende stearinlys gir bevegelse og liv til stylingen og kaster et varmt skjær og et lekent fargespill over bordet.

 

- En okergul duk danner selve fundamentet til høstbordet. Denne gir en varm og organisk grunnfølelse og fungerer som et perfekt utgangspunkt for resten av bordstylingen. Den høstlige, lune fargen setter tonen og er en perfekt base å style høstbordet på.