Høstkake

Få ting smaker bedre på en litt rufsete høstdag enn en varm, deilig eplekake med krydder og myk ostekrem. Pynt gjerne kaken med vakre, spiselige høstblomster som ringblomst, blomkarse og agurkurt, eller med høstens selvplukkede bær.

Oppskriften

 

2 dl smeltet smør

3 dl sukker

4 egg

4 dl hvetemel

2 ts bakepulver frøene fra

1/2 vaniljestang 1 liten håndfull hakkete hasselnøtter (kan sløyfes)

2 ts kanel

1 ts malt ingefær

1 ts malt nellik

1 ts malt kardemomme

2 epler

 

Ostekrem:

200 g philadelphiaost ca

5 dl melis

 

Knekk eggene i en bolle og visp godt sammen med sukkeret. Rør inn smeltet, avkjølt smør og ha oppi bakepulver, krydder og vaniljefrøene. Sikt så i melet. Bland det hele godt sammen med en sleiv eller slikkepott til det blir en jevn og glatt røre. Rør inn de hakkete hasselnøttene. Skjær eplene i tynne skiver og dander dem pent på toppen. Ha røren over i en smurt ringform og stek på 180 grader i cirka 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.

 

Lag ostekrem ved å blande philadephiaost eller annen kremost med nøytral smak sammen med melis til det blir en jevn og fin glasur. Bre glasuren over kaken og pynt med høstblomster eller bær.

 

Nyt!