Morsdag: Superenkle og saftige scones
Overrask husets mamma med rykende ferske scones. Denne oppskriften er så enkel at selv små og store bakedebutanter er garantert suksess.
Overrask husets mamma med rykende ferske scones. Denne oppskriften er så enkel at selv små og store bakedebutanter er garantert suksess.
12 stk.
Du trenger:
4 dl fint hvetemel
1,5 dl sammalt hvetemel
3 ts bakepulver
1 ss sukker
1,5 dl melk
1 egg
1/2 ts salt
100 g smør
Slik gjør du:
1. Start med å sette ovnen på 225 grader. Ha over hvetemel, bakepulver, sukker og salt i en bolle, og bland ingrediensene med en tresleiv.
2. Skjær smøret i terninger før du smuldrer det inn i deigen. Ha så i melk og egg. Rør det hele godt sammen og ha deigen over på et bakebord. Er deigen veldig klissete tilsetter du litt mer mel.
3. Kjevle deigen til en leiv på ca. 3-4 cm, og stikk ut runde scones med et glass. Legg sconesene over i smurte muffinsbrett, og stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter. Server de nystekte sconesene med litt syltetøy og rømme, eller ost og skinke.