Klar, ferdig, skolestart!

 

Skolestart er for mange både spennende og litt skummelt, enten man starter på skolen for første gang eller rykker opp et trinn. Her har vi samlet noen tips som gir en god start på skoleåret!

 

Det riktige utstyret og en deilig matpakke i sekken gjør det enklere å komme seg gjennom en lang skoledag. Og hvorfor ikke gjøre ordentlig stas ut av det nye skoleåret med en oppfriskning av barnerommet? Alt du trenger til både sekk og rom finner du hos oss og våre nye produkter med Mikkel og Helene håper vi vil være trofaste følgesvenner når de minste skal starte et nytt kapittel.

Husk riktig utstyr til skolestart

Vi starter med det viktigste – alle praktiske ting som må på plass i sekken.

 

Sjekkliste av utstyr:

 

· Skrivesaker, som notatbøker, penner og blyanter
· Pennal
· Bokbind eller boksokk til å beskytte bøkene
· Matboks og drikkeflaske

I tillegg er det lurt med skiftetøy, regntøy, innesko og annet som skolen kanskje ønsker at barnet har tilgjengelig. Husk også å merke eiendelene med navn.

Les mer om hva du bør huske til skolestart.

Lek inn det nye skoleåret

Lek og lær før skolestart! Gjennom lek og moro får barna utfolde nysgjerrigheten og kreativiteten, samtidig som de lærer noe nytt.

 

 

I vår serie Kreativ finner du alt fra spennende aktivitetsbøker, malebøker, smykkeperler og klistremerker til tegneblokker, fargeblyanter og store perler. Vi har også mange ulike hobbyleker å velge mellom. Hva med et DIY-sett til å lage egne leker, eller å bygge uendelige kreasjoner med Plus Plus?

Fresh opp barnerommet

Marker det nye skoleåret med noe nytt til barnerommet! Rommet skal både være en base for aktivitet, men også motivere til å gjøre lekser. Det bør derfor bestå av ting barnet selv liker, men samtidig være godt organisert. Sorter leker, ting og tang i kurver, så blir det lettere å holde rommet ryddig.

 

        

 

Ingenting er som å skape sitt eget rom, så la barna ta del i hvordan rommet skal se ut. Det skal ikke så mye til – en ny pyntepute eller kosedyr til senga eller et nytt bilde til veggen kan være nok til at rommet føles nytt. La barna lage egne kunstverk som dere kan ramme inn og henge opp.

Matpakke til skolestart

Uten mat og drikke, duger som kjent helten ikke. La barna velge egen matboks – vi har mange varianter med kule design som gjør det litt morsommere å ta den opp fra sekken. En matboks med litt størrelse vil gi plass til både brødskiver og godt tilbehør, som frukt eller yoghurt.
Lurer du på hva du skal putte i matboksen? Her finner du våre aller beste matpakketips.

 

    

 

La gjerne barna smøre matpakken helt selv, eller i det minste være med. Da øker sjansen for at maten blir spist! Send med en fin drikkeflaske, med eller uten tut. En termoflaske holder drikken kald (eller varm) gjennom flere timer i skolesekken.
Inspirasjon til fristende matpakker finner du her.