Lystips: Kubbelys

Kubbelys er en klassisk favoritt for veldig mange. Vi har en rekke lysvarianter som alle er tilpasset ulike bruksområder og har forskjellige egenskaper. Velg din favoritt blant våre kubbelys; glatte, rustikke, selvslukkende og 100% stearin.

Glatte

Glatt kubbelys

Vakre kubbelys til en god pris, med en meget pen og lang brenntid. Finnes alltid i sesongens ulike farger, se her!

Rustikk

Rustikk kubbelys

Rustikke lys er gjennomfarget og håndfylte i former. De tåler en høyere temperatur og egner seg godt til bruk i ulike lykter. Se vårt utvalg her!

Selvslukkende

Selvslukkende kubbelys

En type rustikklys kalt “Safe candle” med patentert vekeholder i bunnen, slik at lyset slukkes før det er helt brent ut. Her finner du dem.

100% stearin

Kubbelys av stearin

 

100% stearinlys er svanemerketLyset består av en fornybar råvare, som tåler varme bedre og brenner med tørr voks. Ekstra viktig å trimme veken. Se vårt utvalg her.

Se også alle våre fine kubbelys med dekor her.

Tre gode tips til perfekte kubbelys:

1: Kubbelys som brennes i en beholder med liten åpning på toppen gir for dårlig lufttilstrømming til lyset. Toppen av kubbelyset bør være 2/3 høyere enn sylinderen. Dersom du har kubbelys som står lavere enn dette, kan det føre til osing og soting. I tillegg kan lysets masse bli for varm, slik at det kan smelte og begynne å renne.

2: Hvis du er glad i tykke kubbelys opplever man ofte at det blir et stort hull i vekeområdet. Den vanligste grunnen til dette er fordi lyset brennes for kort tid over flere omganger. Pass derfor alltid på at lyset brenner til vekeskålen er fylt med flytende lysmasse.

3: Dersom ditt kubbelys har for høye kanter, må du skjære bort overflødig lysmasse forsiktig med en skarp kniv. Spar 0,5 til 1 cm lysmasse rundt den flytende stearinen. Har du behov for å få kubbelysene høyere opp i beholderen, kan det være et lurt tips å bruke sand i bunnen.

Nille har lysgaranti! Les mer om hva det betyr for deg som kunde.

Et utvalg av kubbelys fra Nille